Συγκεντρωτικά το ψηφοδέλτιο της δημοτικής κίνησης “η Σάμος αλλάΖΕΙ”
19 Μαΐου 2019
Επίσκεψη στην Ικαρία του Αν. Υπ. Υγείας Π. Πολάκη
20 Μαΐου 2019

Ανοικτές πόρτες και έκθεση φωτογραφίας στο μουσείο Οίνου

Μοιράσου το άρθρο:

Στον πανελλήνιο θεσμό «ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ» συμμετέχει ο «Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός της Σάμου» και προσκαλεί  την Κυριακή 19 Μαΐου από τις 10 το πρωί ως και τις 5 το απόγευμα στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ στο Μαλαγάρι, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

“Ελάτε να ανακαλύψτε την ιστορία και την παράδοση του Σαμιώτικου κρασιού. Να γνωρίσετε τη γοητεία και τα αρώματα του «Άσπρου Μικρόρωγου Μοσχάτου Σάμου» που έχει αναδειχθεί διεθνώς, χάρη στο μόχθο του σαμιώτη αμπελοκαλλιεργητή.

Η παραδοσιακή οινοποίηση, τα εργαλεία, οι δεξαμενές, τα όργανα χημείου, η κατασκευή βαρελιών, ζωντανεύουν μέσω εκθεμάτων που φτάνουν σε βάθος χρόνου ενός αιώνα και πλέον. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η φυσική αναπαράσταση της καλλιέργειας των αμπελιών σε πεζούλες ξερολιθιάς. Οι τεράστιες ξύλινες δεξαμενές χωρητικότητας έως και 80 τόνων,  είναι από τα πιο επιβλητικά εκθέματα!

Παράλληλα, στο Μουσείο Οίνου ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ με επιτυχία η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  του Στέλιου Δεμερτζή, υπό τη διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου. Η έκθεση με τίτλο «το νησί μας» περιλαμβάνει φωτογραφικές απεικονίσεις από διάφορα σημεία της Σάμου, με μια καλλιτεχνική ματιά”, καταλήγει η ανακοίνωση κάλεσμα του ΕΟΣ ΣΆΜΟΥ. 

Μοιράσου το άρθρο: