Ο τρίτος Ημιμαραθώνιος «Πυθαγόρας ο Σάμιος» την Κυριακή στη Σάμο
1 Μαρτίου 2019
Ζητούν την στελέχωση του Νοσοκομείου Σάμου με τρεις παιδίατρους
3 Μαρτίου 2019

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Σάμο, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 3ου Ημιμαραθώνιου Δρόμου

Μοιράσου το άρθρο:

Ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο του 3ου Ημιμαραθώνιου Δρόμου (21 χλμ.), που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 και κατά τις ώρες από 09.00 έως 12.00 στη Σάμο, πρόκειται να ισχύσουν στο οδικό δίκτυο, από το σημείο αφετηρίας στην περιοχή «Κολώνα» στο Ηραίον Σάμου, έως και το σημείο τερματισμού, στην πλατεία Πυθαγόρα Σάμου, οι απαραίτητες -κατά περίπτωση- προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με στόχο την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Ειδικότερα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από το σημείο «Κολώνα» στο Ηραίον, σε όλο το μήκος των Ε.Ο. Ηραίου – Πυθαγορείου και Πυθαγορείου – Σάμου (και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας αυτών), έως και τις εισόδους της πόλης της Σάμου.

Κατόπιν αυτού, η κυκλοφορία των οχημάτων, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, θα διεξάγεται ως εξής:

 

  • Για τα οχήματα που θα κινηθούν από τις περιοχές Καρλόβασι, Υδρούσα, Κοντακαίικα, Άγιος Κωνσταντίνος, Μανωλάτες, Άμπελος, Σταυρινήδες και Κοκκάρι με κατεύθυνση το Πυθαγόρειο, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την Ε.Ο. Καρλοβασίου-Σάμου έως τη διασταύρωση «Φλόκα» και στη συνέχεια μέσω της περιοχής των Μυτιληνιών.

 

  • Για τα οχήματα που θα κινηθούν από τις περιοχές Καρλόβασι, Υδρούσα, Κοντακαίικα, Άγιος Κωνσταντίνος, Μανωλάτες, Άμπελος, Σταυρινήδες και Κοκκάρι με κατεύθυνση την πόλη της Σάμου, η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της παλαιάς Ε.Ο. Σάμου – Καρλοβάσου, από Άνω Κόμβο Μαλαγαρίου, διασταύρωση Πευκάκια, οδό Νεαπόλεως και του τμήματος της Παραλιακής Λεωφόρου από διασταύρωση «Ζαχαράκη» έως «Γεφυράκι», τμήμα του οδικού δικτύου το οποίο πρόκειται να αμφιδρομηθεί κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της αθλητικής εκδήλωσης.

 

  • Για τα οχήματα που θα κινηθούν από την πόλη της Σάμου με κατεύθυνση το Καρλόβασι, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από το αμφίδρομο τμήμα της Παραλιακής Οδού, οδό Νεαπόλεως, διασταύρωση «Πευκάκια», είσοδο στην παλαιά Ε.Ο. Μαλαγαρίου και ακολούθως μέσω του άνω κόμβου Μαλαγαρίου (Ε.Ο.Σ.Σ).

 

  • Η κίνηση των οχημάτων από την περιφέρεια της Σάμου με κατεύθυνση την περιοχή του Πυθαγορείου, θα πραγματοποιείται μέσω του τμήματος της Παραλιακής Λεωφόρου, οδό Νεαπόλεως, Κόμβο Αγίας Ειρήνης, Ε.Ο. Σάμου – Μυτιληνιών (περιοχή «Ζερβού»).

 

  • Για τα οχήματα που θα κινηθούν από τις περιοχές Μεσόγεια, Πάνδροσο, Σπαθαραίοι, Πύργος, Κουμαραδαίοι, Μαυρατζαίοι, Χώρα και Πυθαγόρειο με κατεύθυνση την πόλη της Σάμου, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την Ε.Ο. Χώρας – Μυτιληνιών, μέσω της περιοχής «Ζερβού». Η εκτροπή της κυκλοφορίας προς την προαναφερόμενη Ε.Ο. θα γίνεται εντός της δημοτικής κοινότητας Χώρας (κεντρική διασταύρωση).

 

  • Για τα οχήματα που θα κινηθούν από τις περιοχές Παγώνδα, Μύλοι και Ηραίο με κατεύθυνση την πόλη της Σάμου, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την Ε.Ο. Ηραίου – Πυθαγορείου, με πραγματοποίηση αριστερής στροφής που οδηγεί στη Χώρα Σάμου και ακολούθως μέσω της Ε.Ο. Χώρας – Μυτιληνιών (περιοχή «Ζερβού»).

 

  • Για τα οχήματα που θα κινηθούν από την περιοχή του Πυθαγορείου με κατεύθυνση το Καρλόβασι, η κυκλοφορία θα διεξάγεται είτε μέσω της περιοχής των Μυτιληνιών, είτε μέσω της Ε.Ο. Χώρας -Κουμαραδαίων-Πύργου.

 

  • Για τα οχήματα που θα κινηθούν από τις περιοχές Ποσειδώνιο, Μυκάλη, Ψιλή Άμμος και Παλαιόκαστρο με κατεύθυνση την πόλη της Σάμου, η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της νέας Περιφερειακής Οδού.

 

  • Τα οχήματα που θα κινούνται από την περιφέρεια του Πυθαγορείου προς την πόλη της Σάμου, θα κατευθύνονται μέσω της Ε.Ο. Μυτιληνιών – Σάμου και στη συνέχεια από τον κόμβο Αγίας Ειρήνης, μέσω οδού Νεαπόλεως – Πευκάκια, προς το εσωτερικό της πόλης.

 

Οι αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στις παραπάνω περιοχές, καθώς και για την ασφαλή κίνηση των αθλητών.

 

Μοιράσου το άρθρο: