Δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου
22 Μαΐου 2019
Στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου στην 3ημερη απεργία των ιδιωτικών ιατρικών εργαστηρίων
22 Μαΐου 2019

Προεκλογική συγκέντρωση του Στρατή Ζαφείρη στην Καλλονή

Μοιράσου το άρθρο:

Κοινωνό στο σχέδιό του για τη διοίκηση του Δήμου Δυτικής Λέσβου, απ’ την επαύριο κιόλας των εκλογών, έκανε το ακροατήριο της ομιλίας του στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, ο Στρατής Ζαφείρης, χθες το βράδυ. Ο υποψήφιος Δήμαρχος, συνεπαίρνοντας το κοινό που τον καταχειροκρότησε, ανέπτυξε τα πρώτα βήματα που θα γίνουν, ώστε να δημιουργηθεί ένας καινούργιος Δήμος αποτελεσματικός. Ένας Δήμος ο οποίος θα θέσει – σε στενή συνεργασία με τους δημότες και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας – σε γερές βάσεις τα θεμέλια για την ανάπτυξη της Δυτικής Λέσβου.

Ο κ. Ζαφείρης ξεκινώντας το λόγο του, επέλεξε όπως είπε, αντί για τα συνήθη, που όλο αυτό το διάστημα περιλαμβάνονται σε προεκλογικές ομιλίες (άλλωστε έχει ήδη δημοσιοποιήσει με κάθε μέσο τις κύριες προγραμματικές του θέσεις), να δομήσει την ομιλία του στην παραδοχή, ότι έχουν γίνει οι εκλογές και έχει εκλεγεί Δήμαρχος.

Σ’ αυτό το νοητό ταξίδι στο εγγύς μέλλον, με όχημα την αλληλουχία συγκεκριμένων ενεργειών, στις οποίες απ’ τις αρχές Ιουνίου κιόλας θα προβεί, μαζί με την παράταξη, αλλά και με τη συνεργασία όσων έχουν εκλεγεί στο Δήμο και τις 35 Κοινότητες της Δυτικής Λέσβου, «ξενάγησε» τους παρισταμένους. Μεταξύ άλλων εξήγησε το πώς θα γίνει η κατανομή της περιουσίας απ’ τον υφιστάμενο Δήμο Λέσβου, στους νέους Δήμους Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, αλλά και του μηχανολογικού εξοπλισμού, των μηχανημάτων, του συνόλου των δημοτικών ακινήτων, όπως και η στελέχωση των Δημοτικών Υπηρεσιών απ’ τους υπαλλήλους που υπηρετούν σήμερα.

«Δεν μπορούμε για παράδειγμα να θέτουμε πρώτη προτεραιότητα την αγροτική οδοποιία και να μην είμαστε εκεί για να ελέγξουμε τι εξοπλισμό δικαιούμαστε και θα πάρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να επεκταθεί αναλυτικά στη συνέχεια, και στην εξειδίκευση των θέσεών του για τον τρόπο που θα υλοποιηθεί το πρόγραμμά του. Μίλησε ακόμη για την ανάγκη όχι μόνο διαβούλευσης και συναπόφασης, αλλά και για καταμερισμό ευθυνών, στο κομμάτι που αναλογεί στον καθένα, ενώ συνέχισε υμνώντας τις ξεχωριστές ατομικές προσπάθειες που μπορούν να συνδιαμορφώσουν την ουσιαστική συλλογική προσπάθεια.

«Αυτό που μάθαμε απ’ την κρίση που τόσα χρόνια μας ταλαιπώρησε είναι ότι δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε τα ίδια λάθη. Μπορούμε και πρέπει να πετύχουμε, αν βελτιωθούμε. Υπάρχει γνώση, υπάρχει χρήμα, αν και δεν κυκλοφορεί εύκολα, αρκεί να αξιοποιηθούν οι ιδέες και να δουλέψουμε με μεράκι, να προσπαθήσουμε», υπογράμμισε ο κ. Ζαφείρης για να καταλήξει λέγοντας:

«Αυτό είναι το μέλλον που σχεδιάζουμε. Συμφωνείτε να το κυνηγήσουμε; Να κυνηγήσουμε το όραμά μας για το Δήμο Δυτικής Λέσβου, που αν δεν πάρουμε τις εκλογές θα μείνει στα χαρτιά; Αν ναι, αν συμφωνείτε ελάτε όλοι μαζί, χωρίς κομματικούς ή άλλους περιορισμούς να δώσουμε νικηφόρα τη μάχη των εκλογών. Άλλωστε Κυριακή κοντή γιορτή…».

Εντωμεταξύ, περιοδεία σε Πέτρα, Μόλυβο και Βαφειό, περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα επισκέψεων του υποψήφιου Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Στρατή Ζαφείρη, που από κοινού με υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού «Συνεργασία ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ», βρίσκονται από νωρίς το πρωί στη Δημοτική Ενότητα Πέτρας, ενώ το απόγευμα θα επισκεφτούν την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Μήθυμνας.

Αύριο το απόγευμα ο συνδυασμός θα επισκεφτεί την Άντισσα, ενώ το βράδυ της Παρασκευής, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική και τελευταία εκδήλωση – ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου, στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, και στην εκπομπή «Εκλογές 2019», η Τηλεόραση Μυτιλήνης θα μεταδώσει συνέντευξη του υποψήφιου Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Στρατή Ζαφείρη, που θα περιλαμβάνει και παρουσίαση του συνδυασμού του.

Μοιράσου το άρθρο: