Γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας
5 Μαρτίου 2019
Διαφωνούν με την μεθόδευση λίγο πριν τις εκλογές
5 Μαρτίου 2019

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τα προσφυγόπουλα στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος

All-focus

Μοιράσου το άρθρο:

Mε χειροκροτήματα  οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών , του Εργατικού Κέντρου, των γυναικείων Συλλόγων του νησιού, οι προϊστάμενοι της Α΄βάθμιας και β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, υποδέχτηκαν τα 11 προσφυγόπουλα  που συνόδευαν οι γονείς τους.

Τα  παιδιά μπήκαν στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος όπου εκπαιδευτικοί τους μοίρασαν τσάντες με σχολικά,  προκειμένου να ξεκινήσουν τα μαθήματα στη Δομή Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Προσφύγων ( ΔΥΕΠ) που θα λειτουργεί πλέον στο συγκεκριμένο σχολικό κτίριο.  

Συνολικά τα παιδιά που θα φοιτούν στο τμήμα ΔΥΕΠ θα είναι 14 αλλά σήμερα παρευρέθηκαν μόνο τα 11. Να σημειώσουμε ότι άλλα 14 παιδιά που μένουν στο ΚΥΤ  Σάμου φοιτούν στο άλλο ΔΥΕΠ του 3ου Δημοτικού Σχολείου της Σάμου από τις 7 Φλεβάρη.

Ωστόσο να σημειώσουμε ότι από τους 150 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος μόνο τα 20 πήγαν σήμερα στο σχολείο καθώς σε έκτακτη  συνέλευση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου αποφάσισαν τα παιδιά τους να απέχουν από τα μαθήματα από την Τρίτη 5 Μαρτίου ως την Παρασκευή 8 Μαρτίου καθώς αντιδρούν για τις συνθήκες υγιεινής που υπάρχουν στο ΚΥΤ  και ζητούν να υπάρχει πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, χωρίς να μένει κανένα παιδί στις σκηνές.

Να σημειώσουμε ότι την Πέμπτη 7 Μαρτίου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και καλεί όλους τους αντίστοιχους συλλόγους του νησιού να παρευρεθούν.

Tέλος να υπενθυμίσουμε ότι μένει να ξεκινήσει η λειτουργία ΔΥΕΠ και στο  2ο γυμνάσιο Σάμου  και έτσι ολοκληρώνεται σε όλη την Ελλάδα η λειτουργία των Δομών Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Προσφύγων που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες καθώς η Σάμος είναι το τελευταίο νησί που έχει HOT – SPOT  και δε διέθετε ΔΥΕΠ.

 

Μοιράσου το άρθρο: