Άκρως επικίνδυνη η διέλευση οχημάτων από το «γεφύρι του Να» στην Ικαρία
10 Ιανουαρίου 2019
ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων: Κινητοποιήσεις για το σύστημα διορισμών
12 Ιανουαρίου 2019

Απεργιακή κινητοποίηση από τους εκπαιδευτικούς Α΄βάθμιας Ικαρίας-Φούρνων.

Μοιράσου το άρθρο:

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας – Φούρνων με την 256/09-01-2019 απόφασή του, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της 11/1, αλλά και σε όλα τα κινηματικά γεγονότα που οργανώνονται από τα σωματεία και τις συλλογικότητες των αναπληρωτών. Για την Ικαρία, καλεί τους εκπαιδευτικούς, που δε θα μεταβούν στην Αθήνα, σε κινητοποίηση- ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, στις 11 το πρωί στις πλατείες Αγίου Κηρύκου, Ευδήλου και Χριστού Ραχών. Τα Σωματεία, Συλλόγους και ΕΛΜΕ, να πάρουν αποφάσεις καταδίκης των κυβερνητικών σχεδίων και να απαιτήσουν απόσυρση του νομοσχεδίου. Καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές να δώσουν το παρόν στο δίκαιο αγώνα των αναπληρωτών, να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Διεκδικεί μόνιμους και μαζικούς διορισμούς, με βάση αποκλειστικά το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία. Να μη χαθεί ούτε μια μέρα προϋπηρεσίας. Εξίσωση όλων των εργασιακών, συνδικαλιστικών, εκπαιδευτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μονίμων- αναπληρωτών. Nα διοριστούν τώρα όλοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και οι ΕΕΠ – ΕΒΠ.
Συμμετέχει μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις και αμέσως μετά κλιμακώνει την πάλη για να μην περάσει το κυβερνητικό σχέδιο.

Μοιράσου το άρθρο: