18-22 Μαρτίου: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Παιδείας στα Μέσα
18 Μαρτίου 2019
Προβολή της Λέσβου και του Απολιθωμένου Δάσους στη Γερμανία
18 Μαρτίου 2019

Αισιόδοξα τα αποτελέσματα της 1ης αιμοδοσίας της χρονιάς για την Μυτιλήνη – Ανταπόκριση και στο κάλεσμα εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

Μοιράσου το άρθρο:

Επιτυχημένη  η πρώτη Αιμοδοσία για το 2019 από το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Μυτιλήνης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Επιμελητηρίου στις 13, 14, 15 Μαρτίου και που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του ιδρυτικού  μέλους του Συλλόγου Θεόδωρου Σκουντιανέλλη, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Νοέμβριο .

Προσήλθαν για να αιμοδοτήσουν συνολικά 254 Αιμοδότες, αιμοδότησαν οι 222 εκ των οποίων οι 34 ήταν νέοι Αιμοδότες.

Το τελευταίο διάστημα ο σύλλογος συμμετέχει ενεργά για την εύρεση Δότη Μυελού των Οστών για την μικρή Περσεφόνη. Κατά τη διάρκεια της 3ήμερης αιμοδοσίας συλλέχθηκαν 95 νέα δείγματα στοματικού επιχρίσματος (σάλιο). Παράλληλα μέλη του συλλόγου διοργάνωσαν ενημερωτικές συναντήσεις ευαισθητοποίησης και σε χωριά όπως το Πλωμάρι που συγκεντρώθηκαν 58 νέες αιτήσεις Υποψηφίων Δοτών Μυελού των Οστών για τη μικρή Περσεφόνη. Ανάλογη κίνηση και στην Πελόπη.

Από την εκδήλωση ευαισθητοποίησης στο Πλωμαρι

Επίσης διατέθηκαν 3 kit Αιμοποιητικών Κυττάρων (βλαστοκυττάρων), για τις μέλλουσες μητέρες.

Ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Μυτιλήνης  συγχαίρει όλους για την κοινωνική τους ευαισθησία όπως τονίζει “η πρόθεση για προσφορά μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε. Για την Διοργάνωση της αιμοδοσίας εργάστηκαν εντατικά δεκάδες μέλη του Συλλόγου μας, μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο. Ευχαριστούμε το Νοσοκομείο, το Επιμελητήριο Λέσβου και κυρίως τους Αιμοδότες για την προσφορά ζωής. Σημαντικός παράγοντας στην εξυπηρέτηση των εθελοντών είναι η πολύ κατάλληλη ισόγεια αίθουσα στην Προκυμαία, που φιλόξενα μας διαθέτει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ομαλή διοργάνωση και προβολή των αιμοδοσιών μας. Ευχαριστούμε θερμά τις εταιρίες ΕΠΟΜ- Pernod Ricard Hellas και ΒΙΚΟΣ για την ευγενική τους χορηγία. Επίσης την ΕΡΤ και την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΑ που ήταν χορηγοί επικοινωνίας”

Μοιράσου το άρθρο: