Γιορτή στο Αδραμύττι για τα 20χρονα της “Συνύπαρξης”
7 Νοεμβρίου 2018
ΕΣΗΕΠΗΝ: Εκδικητική απόλυση δημοσιογράφου
7 Νοεμβρίου 2018

Χωρίς αποτέλεσμα η τηλεδιάσκεψη για αποζημιώσεις στην χαμένη ελαιοπαραγωγή- Νέες κινητοποιήσεις από τους αγρότες

Μοιράσου το άρθρο:

Άδοξα ολοκληρώθηκε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και των αγροτών της Λέσβου που πραγματοποίησαν συλλαλητήριο με κύριο αίτημα την αποζημίωση της κατεστραμμένης φέτος ελαιοπαραγωγής από την εκτεταμένη δακοπροσβολή. Η πορεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, κατέληξε στη ΓΓ Αιγαίου όπου για δύο ώρες οι αγρότες έκλεισαν το δρόμο .

Σε τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε μέσω skype ,για το θέμα των αποζημιώσεων της ελαιοπαραγωγής ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  είπε ότι το υπουργείο θα ζητήσει με τεκμηριωμένο αίτημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή , να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση  στους παραγωγούς αλλά δεν μπορούσε να προδικάσει την απάντηση ή το χρόνο τέλεσης μιας τέτοιας απόφασης.

Για τις μειωμένες τιμές στο γάλα και το κρέας ο υπουργός επανέλαβε τις γενικότερες ενέργειες  που δρομολογούνται από το υπουργείο για την προστασία του παραγωγού από τα φαινόμενα εκμετάλλευσης ενώ τόνισε ότι το Δεκέμβρη θα δοθούν οι κρατικές ενισχύσεις de minimis στις εκμεταλλεύσεις ορεινής, μειονεκτικής και νησιωτικής ποιμενικής κτηνοτροφίας. Όμως από την πλευρά τους οι αγρότες υποστήριξαν ότι αυτή η ενίσχυση είναι ελάχιστη και δεν απαντά στις απαιτήσεις της Λεσβιακής κτηνοτροφίας που επλήγη ανεπανόρθωτα από την ευλογιά του προβάτου.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Στρατής Κόμβος , ” ο Υπουργός μας είπε ότι συμφωνεί στο 90% των αιτημάτων που θέτουν οι αγρότες και θα υλοποιηθούν τα περισσότερα από αυτά, αλλά ούτε στο 5% δε συμφωνούμε και επί της ουσίας δεν έδωσε απάντηση και λύση σε κανένα από τα θέματα. Η πρόταση της Ομοσπονδίας ήταν να ενεργοποιηθούν όλοι οι αγροτικοί σύλλογοι, να γίνουν επιτροπές αγώνα , να ενημερωθεί ο αγροτικός κόσμος στο νησί και να υπάρξει νέα κινητοποίηση με μαζική συμμετοχή “.

 

Μοιράσου το άρθρο: