“Βάψιμο” και “διακόσμηση” των πασχαλινών αυγών στην Ερμού στη Μυτιλήνη
23 Απριλίου 2019
Οι βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού «Η Λέσβος Όπως της Αξίζει» για τον Δήμο Μυτιλήνης
23 Απριλίου 2019

Ενημέρωση των Μοριανών για το δίκτυο αποχέτευσης του ΚΥΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Ξεκίνησαν οι εργασίες δημιουργίας αποχετευτικού δικτύου στο ΚΥΤ Μόριας και στη συνέχει σύνδεσή του με τον βιολογικό της πόλης στον Καρά Τεπέ. Ένα έργο που ξεκίνησε μετά από τέσσερα χρόνια όπου δημιουργήθηκε το πρόβλημα και αλλεπάλληλες φορές τόσο οι υπεύθυνοι του ΚΥΤ όσο και οι κάτοικοι της Μοριας είχαν επιτακτικά θέσει στους αρμόδιους φορείς.

Η μελέτη προβλέπει ότι τα δίκτυο που θα συνδέσουν το ΚΥΤ με το βιολογικό θα περνούν από το χωριό της Μόριας και τις επιφυλάξεις τους εξέφρασαν οι κάτοικοι φοβούμενοι ότι θα δημιουργηθεί νέο πρόβλημα, μέσα στο χωριό τους αυτή τη φορά.

Για το λόγο αυτό ενημέρωση σε επιτροπή κατοίκων τόσο της Μόριας όσο και της Παναγιούδας , έγινε σήμερα το μεσημέρι στο ΚΥΤ από τον υπεύθυνο του ΚΥΤ Γιάννης Μπαλπμακάκη, από τον στρατηγό ης 98 ΑΔΤΕ Χρήστο Πουλιανίτη αφού υπεύθυνος για μεγάλο μέρος των εργασιών είναι ο στρατός και από τη ΔΕΥΑΛ, παρουσία εκπροσώπου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που χρηματοδοτεί το έργο.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Μόριας Νίκος Τρακέλλης «οι Μοριανοί έχουν κάποιες αμφιβολίες για το αν θα γίνει σωστά το έργο και δεν θα δημιουργηθούν νέα προβλήματα. Μας ενημέρωσαν ότι όπου διαπιστωθεί πρόβλημα κατά την εκτέλεση της μελέτης, αυτό θα διορθωθεί».

Οι κάτοικοι εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους γιατί δεν προηγήθηκε διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής  και ζήτησαν να δουν τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και θα τοποθετηθούν επί του θέματος .

Πάντως όλοι αναγνώρισαν ότι είναι ένα έργο που θα έπρεπε να είχε ήδη τελειώσει πολλά χρόνια νωρίτερα. Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα  έχει ολοκληρωθεί τον  Ιούνιο και θα συνδεθεί με τον βιολογικό της Μυτιλήνης . Το δίκτυο προβλέπει ότι θα εξυπηρετεί 3,5 χιλιάδες άτομα, πληθυσμό που θα πρέπει μέγιστο να φιλοξενεί το ΚΥΤ.

Μοιράσου το άρθρο: