Σταυροί προτίμησης στους δήμους στη Λέσβο στις εκλογές της 26ης Μαΐου
24 Μαΐου 2019
Νίκη Τσιριγώτη “η Λαϊκή Συσπείρωση δίνει μάχες για να γίνουν πράξη τα όνειρά μας”
24 Μαΐου 2019

Η ΛΑϊκή Ενότητα για την αποτρόπαια γυναικοκτονία στη Λέσβο

Μοιράσου το άρθρο:

Η ΛΑϊκή Ενότητα εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το νέο περιστατικό γυναικοκτονίας που σημειώθηκε στον τόπο μας με την εκτέλεση 23χρονης γυναίκας από το σύζυγό της την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 τη νύχτα, και την αμέριστη αλληλεγγύη της προς την οικογένειά της και προς όλες τις γυναίκες, που, όσο συνεχίζεται η ντροπιαστική ιστορία της έμφυλης βίας, διάκρισης, καταπίεσης κι εκμετάλλευσης, αποτελούν δυνάμει θύματα τέτοιων ενεργειών.

Απαιτούμε την άμεση παραδειγματική τιμωρία του δράστη και αγωνιζόμαστε για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας η οποία, μεταξύ άλλων, θα είναι απαλλαγμένη από έμφυλη καταπίεση, και στην οποία όλες και όλοι θα απολαμβάνουμε ίσα δικαιώματα και ίση προστασία της ζωής, της ασφάλειας, της ελευθερίας μας και της σωματικής και ψυχικής υγείας και ακεραιότητάς μας.

Είναι καιρός να ξεμπερδεύουμε με τις ένοχες, υποκριτικές και συγκαλυπτικές έννοιες του εγκλήματος «πάθους» και «αγάπης». Τις γυναικοκτονίες δεν τις προκαλεί κανένα πάθος και καμία αγάπη, τις προκαλεί η ιδεολογία και πρακτική, της πατριαρχίας και του σεξισμού, αγαπημένα αδέρφια του φασισμού και του κοινωνικού συντηρητισμού, που διαχωρίζουν τη γυναίκα από τον άνδρα, και ελέγχουν το σώμα της και την προσωπικότητά της.

Θεσμοί διαμορφωτές αυτής της κυρίαρχης πατριαρχικής ιδεολογίας –κυβέρνηση, αστικός συνασπισμός εξουσίας, αλλά και η δικαιοσύνη, η μαζική ενημέρωση, η εκπαίδευση και η οικογένεια με τη μορφή που αυτοί σήμερα τις συντηρούν και τις αναπαράγουν– έχουν το καθαρό αποτύπωμά τους πάνω στο όπλο κάθε γυναικοκτονίας, και θα πρέπει να είναι διαρκής κι ανυποχώρητος, ο αγώνας όλων μας ενάντια στην καταπίεση που ασκούν.

Καλούμε το λαό της Λέσβου να συμμετάσχει σε κάθε συλλογική διαδικασία συζήτησης και κινητοποίησης, με το αίτημα της τιμωρίας αυτής της γυναικοκτονίας, και της ανατροπής της ιδεολογίας και της πρακτικής, που απειλούν να παροτρύνουν και σε άλλα ανάλογα μελλοντικά εγκλήματα.

Μοιράσου το άρθρο: