Από ναρκωτικά μεχρι σιδερογροθιά και τμήματα από το απολιθωμένο είχε ένας 31χρονος στη Λέσβο
15 Δεκεμβρίου 2018
«Μεγάλη χριστουγεννιάτικη καλή πράξη» από τους Ανιχνευτές Προσκόπους της Μυτιλήνης
16 Δεκεμβρίου 2018

Κατολισθήσεις στο Πλωμάρι από τη βροχή

Μοιράσου το άρθρο:

12:00

Στη μέση της διαδρομής Μελίντα-Πλωμάρι παραμένουν μεγάλοι όγκοι βράχων από την κατολίσθηση που σημειώθηκε χθες το βράδυ από την ισχυρή νεροποντή . Μηχανήματα της περιφέρειας καθάρισαν το υπόλοιπο τμήμα της οδού όπου υπήρχαν μικροκατολισθήσεις. Ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου:

“Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γίνεται γνωστό ότι στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Πλωμαρίου, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν εκτεταμένες καταπτώσεις βράχων, σήμερα Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, από νωρίς το πρωί, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού των δρόμων, οι οποίες εκτελούνται με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών  Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση, προκειμένου οι δρόμοι να παραμένουν ανοιχτοί και να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα στα χωριά.

Σημειώνεται ότι οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με την γεωμορφολογία της περιοχής, έχουν επιβαρύνει την κατάσταση που ο σεισμός της 12ης Ιουνίου 2017 προκάλεσε.”

 

 


       

FOTO: Θεολόγος Πατερέλλης

9:00

Την περιοχή Πλωμαρίου έπληξε για ακόμα μια φορά η κακοκαιρία. Κατολισθήσεις βράχων καθ΄όλο το μήκος του δρόμου Πλωμάρι Μέλιντα, αλλά και στο δρόμο Ακράσι Δρώτα έχει αποκόψει τον μικρό οικισμό.

Όπως σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης έργων Θοδωρής Βαλσαμίδης “Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και τον καθαρισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών . Η διέλευση από την οδό Πλωμάρι – Μελίντα δεν είναι εφικτή λόγω σοβαρών κατολισθήσεων, επίσης μια σοβαρή κατολίσθηση υπάρχει στην περιοχή Άμαξος στην οδό Μεγαλοχώρι – Ακράσι .”

Μηχανήματα του δήμου κατευθύνονται για να ανοίξουν το δρόμο προς Δρώτα.  Πολλούς κεραυνούς δέχθηκε χθες η περιοχή Του Πλωμαρίου όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μανόλης  Αρμενάκας ενώ για αρκετή ώρα είχε διακοπή ρεύματος.

Ακόμα ένα παλιό ακατοίκητο  σπίτι κατέρρευσε από τη βροχή στο Νεοχώρι , ενώ συνεχίζει να βρέχει στην περιοχή.

Δεν έχουν σημειωθεί άλλα προβλήματα μέχρι στιγμής σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής Νίκος Καρασάββας, ενώ ο μηχανισμός του δήμου είναι σε ετοιμότητα.

        Πλωμαρι-Μελίντα

Μοιράσου το άρθρο: