Ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης η ομάδα του «Open Lesvos»
18 Απριλίου 2019
Υποψήφιοι με τον Στρατή Ζαφείρη στη Δυτική Λέσβο
18 Απριλίου 2019

Περιοδείες της Εριφύλης Χιωτέλλη στο δήμο Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο:

Συνεχίζει τις περιοδείες της στις Κοινότητες του Δήμου Μυτιλήνης η Εριφύλη Χιωτέλλη. Τι προηγούμενες ημέρες, μαζί με τους υποψήφιους της Πυξίδας, επισκέφθηκε τα Πάμφιλα  και τη Θερμή, ενώ εχτές Τετάρτη, επισκέφθηκε τον Σκόπελο, τον Μεσαγρό και το Πέραμα.

 
Βασικό αντικείμενο των περιοδειών της, είναι η ενημέρωση των κατοίκων των Κοινοτήτων για τις νέες δυνατότητες που δίνει ο Κλεισθένης στα χωριά, για τους αυξημένους πόρους και αρμοδιότητες καθώς και για την ανάγκη να συγκροτηθούν ανεξάρτητοι συνδυασμοί σε αυτά,στην βάση συγκεκριμένων προγραμμάτων. 
 
Μάλιστα, για την υποστήριξη αυτών των προσπαθειών, στην σελίδα της στο fb , έχει αναρτήσει έναν μικρό χρηστικό οδηγό, που μπορεί να αποτελέσει βάση για την εκπόνηση προγραμμάτων για τα χωριά.
Κανένας άλλος δεν μπορεί να στηρίξει καλύτερα τις Κοινότητες σε αυτό το νέο τους ξεκίνημα, από εμάς που το νομοθετήσαμε” τονίζει στις σύντομες ομιλίες της στα καφενεία των χωριών η Εριφύλη Χιωτέλλη.. “Οι άλλοι συνδυασμοί  καταψήφισαν αυτές τις αλλαγές και αυτό πρέπει να το πάρετε σοβαρά υπόψη“, σημειώνει.
 
Μετά την επίσκεψή της στα χωριά της Γέρας, η Εριφύλη Χιωτέλλη, έκανε την παρακάτω δήλωση:
 

“Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει, ότι θα ενημερώσουμε κάθε πολίτη του Δήμου μας για το σχέδιο μας. 

Θα βρεθούμε σε κάθε γωνιά της πόλης, σε κάθε γειτονιά. Θα πάμε σε κάθε χωριό, θα μιλήσουμε σε κάθε καφενείο. Δεν πάμε για “χαιρετούρες”. Πάμε να εξηγήσουμε, να ακούσουμε να μιλήσουμε.

Αυτό κάναμε και στον Σκόπελο, στον Μεσαγρό και στο Πέραμα, αυτό θα κάνουμε παντού”

 
Τέλος με αφορμή την επίσκεψή της στα χωριά της Γέρας, η Εριφύλη Χιωτέλλη, έκανε την παρακάτω ανάρτηση στη σελίδα της στο fb, σχολιάζοντας φωτογραφία τραβηγμένη από τον Μεσαγρό
 

Αυτός είναι ο τόπος μας. Είναι όμορφος και ευλογημένος!

Θέλουμε όλοι οι άνθρωποι που μένουν σε αυτόν, να τον χαίρονται κάθε μέρα.

Νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους. Για το δικαίωμα τους να βιοπορίζονται με αξιοπρέπεια στον τόπο τους,. Για την καθημερινότητα τους. Για το δικαίωμα τους να απολαμβάνουν τον τόπο τους. Για το δικαίωμα τους να αποφασίζουν για την ζωή τους στον τόπο τους.

Αν το πετύχουμε αυτό, τότε είναι που θα έχουμε ανάπτυξη των ανθρώπων ενός ευλογημένου τόπου, ανθρώπων που πραγματικά θα νοιάζονται για τον τόπο τους!”

Μοιράσου το άρθρο: