Πεδίο αντιπαράθεσης και οι αποζημιώσεις των σεισμόπληκτων επιχειρήσεων της Λέσβου
25 Απριλίου 2019
Κατάσχεση ρουκετών από την Αστυνομία στο Βροντάδο Χίου
25 Απριλίου 2019

Πλωτή οδοντιατρική κλινική το διασωστικό σκάφος που έφτασε στη Μυτιλήνη

Μοιράσου το άρθρο:

Μια πλωτή οδοντιατρική κλινική είναι το διασωστικό σκάφος που τη Δευτέρα έφτασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης και δημιούργησε πολλά ερωτηματικά η παρουσία του στο νησί. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το λιμεναρχείο Μυτιλήνης, το σκάφος αυτό με ισπανική σημαία έχει όλα τα νόμιμα έγγραφα για να ταξιδεύει στα ελληνικά χωρικά ύδατα . Μετά από τη Χίο,  έφερε υλικό βοήθειας σε πρόσφυγες και στη Λέσβο , και θα χρειαστεί επισκευαστικές εργασίες που θα γίνουν στη Σκάλα Λουτρών.  Το πλοίο αυτό δεν έχει άδεια και δε θα βγει στη θάλασσα για διάσωση προσφύγων, ξεκαθαρίζει το λιμεναρχείο.

Ωστόσο διαθέτει οδοντιάτρους, τα έγγραφα των οποίων ελέγχθησαν από τα αρμόδια όργανα του Λιμεναρχείου και είναι νόμιμα. Το πλοίο διαχειρίζεται ΜΚΟ που έχει ζητήσει να προσφέρει οδοντιατρικές υπηρεσίες σε πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο νησί. Μία χρήσιμη η αλήθεια υπηρεσία, που όμως προβληματίζει για τη θέση η οποία θα είναι η καταλληλότερη να τοποθετηθεί, για να μη δημιουργηθούν άλλα προβλήματα στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση.

Εν τω μεταξύ η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου απέστειλε επείγουσα επιστολή προς τους Υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη, σχετικά με πλοίο που μετά από το λιμάνι Μυτιλήνης χθες , κατέπλευσε στο λιμάνι του Περάματος της Λέσβου.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Στο λιμάνι του Περάματος Λέσβου κατέπλευσε πλοίο με την ένδειξη 1a –SS-3-1-18 RESCUE ZONE ( συνημμένη φωτογραφία) το οποίο κατά πληροφορίες ανήκει σε ΜΚΟ και από το οποίο ακολούθως έγινε εκφόρτωση υλικού σε παλέτες.

Δεδομένης της ανησυχίας των κατοίκων της περιοχής της Γέρας θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε: α) τους λόγους που κατέπλευσε το εν λόγω πλοίο στο Πέραμα Λέσβου, β) τους λόγους της παραμονής του γ) εάν έχει κατατεθεί αίτηση οποιασδήποτε αδειοδότησης για συμμετοχή του πλοίου σε δράσεις που συνδέονται με τη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος και δ) εαν έχει εκδοθεί οποιαδήποτε σχετική άδεια.

Μοιράσου το άρθρο: