Οι προτεραιότητες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για το 2019
11 Ιανουαρίου 2019
Επιστολή στην Άνγκελα Μέρκελ έστειλαν οι πέντε δήμαρχοι των νησιών
11 Ιανουαρίου 2019

Έντονη κινητικότητα φορέων της Σάμου για το μεταναστευτικό πρόβλημα

Μοιράσου το άρθρο:

Σε 48ωρη Πανσαμιακή απεργία προσανατολίζονται οι 16 φορείς της Σάμου που συναντήθηκαν την Τετάρτη το βράδυ μετά από κάλεσμα του Επιμελητηρίου για να συζητήσουν το μείζον μεταναστευτικό πρόβλημα που υπάρχει στο νησί. Η πρόταση αυτή για την οποία υπήρξε σχεδόν η σύμφωνη γνώμη όλων θα συζητηθεί στα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων ενώ αποφασίστηκε η σύσταση μιας ευέλικτης επιτροπής που θα συντονίσεις τις περεταίρω δράσεις που θα προγραμματιστούν σε νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν :
η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, ο δήμος Σάμου, ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου, ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρλοβάσου, ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιληνιών, η Ένωση Ξενοδόχων, ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων, ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ναυτικών Πρακτόρων, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, το Εργατικό Κέντρο, και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ.

Όλοι συμφώνησαν στο γεγονός ότι η κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν τηρεί τις δεσμεύσεις του και κατά συνέπεια δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια διαλόγου . Αποφάσισαν ότι οι κινήσεις θα πρέπει να είναι πιο δραστικές , να γίνει καθολική απεργία με πιθανές ημερομηνίες στις 28 και 29 Ιανουαρίου και ότι όλοι ενωμένοι μπορούν να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα που επηρεάζει πλέον όλο το νησί.

Μοιράσου το άρθρο: