Καλεί σε γενική συνέλευση τα μέλη του ο ΕΟΣΣ ΣΑΜΟΥ
19 Φεβρουαρίου 2019
Νίκος Ζάχαρης : “Τον αυτοδιοικητικό χάρτη της Σάμου δεν (πρέπει να) τον χαράζουν εν κρυπτώ συναισθηματικοί τοπικιστικοί εγωισμοί, πολιτικοί παράγοντες, συμφέροντα και συναλλαγές”.
20 Φεβρουαρίου 2019

Συζήτησαν και για τις ανάγκες των εθελοντικών κλιμακίων

Μοιράσου το άρθρο:

Η ετήσια συνάντηση του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σάμου, με τους εθελοντές όλων των κλιμακίων του νησιού πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σάμου.  Στην συνάντηση έγινε ο απολογισμός των δράσεων του 2018 από τον επικεφαλής αντιδήμαρχο Πάρη Παπαγεωργίου, παρουσία και του υπευθύνου του Γραφείου Γιώργου Μόρτζου καθώς και ο προγραμματισμός για την νέα αντιπυρική περίοδο.  Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργίου μέσω προβολής διαφανειών αναφέρθηκε στα όσα επιτεύχθηκαν την προηγούμενη χρονιά, αναφέροντας και το αρνητικό θέμα που ανέδειξε η πυρκαγιά της 8ης Σεπτεμβρίου 2018, στην περιοχή του Κέδρου, και την επέκτασή της στον ΧΥΤΑ.

Για τον προγραμματισμό του   2019, ανέφερε ότι από τον προυπολογισμό των 140 χιλιάδων ευρώ περίπου  για την     Πολιτική Προστασία  θα δοθούν κάποια για τη  βελτίωση βατότητας του αγροτοδασικού δικτύου της κάθε δημοτικής ενότητας.  Θα γίνουν μικρά τεχνικά έργα, δηλαδή παρεμβάσεις κατά τόπους στις δημοτικές ενότητες, ενώ θα δοθούν κάποια ποσά για κάλυψη πυροπροστασίας. Για τις κατασκηνώσεις του Πρινιά θα δοθούν 1.000 Ευρώ  για την συντήρηση πυροσβεστικών μέσων που διαθέτει η κατασκήνωση . Επίσης θα υπάρξει προμήθεια ασυρμάτων, αναλωσίμων ειδών πυρόσβεσης και συντήρηση πυροσβεστικών κρουνών.

 

Ακολούθησε συζήτηση για τις ανάγκες των εθελοντικών κλιμακίων σε μέσα και συντηρήσεις και απαντήσεις έδωσε ο αντιδήμαρχος Πάρης Παπαγεωργίου. Ακολούθησε κέρασμα στο φουαγιέ του Δημαρχείου, όπου παραδόθηκαν σε κάθε κλιμάκιο, είδη και υλικά απαραίτητα για το έργο τους. 

 

Μοιράσου το άρθρο: