Τους καλεί επιτέλους να πράξουν τα αυτονόητα για το μεταναστευτικό
8 Απριλίου 2019
Συναντήθηκαν ενόψει της επίσκεψης του υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής
9 Απριλίου 2019

Ζητά να εγκριθεί άμεσα το πρόγραμμα διευκόλυνσης χορήγησης θεωρήσεων βίζας

Μοιράσου το άρθρο:

Τις άμεσες ενέργειες του υπουργείου Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, όσον αφορά στο Πιλοτικό Πρόγραμμα διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων σε υπηκόους τρίτων χωρών προερχόμενους από την Τουρκία για τουρισμό, καθώς ακόμα δεν έχει εγκριθεί, ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Νίκος Κατρακάζος.

Παρά το γεγονός πως έχει ξεκινήσει η νέα τουριστική περίοδος και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από την Τουρκία, το πρόβλημα όπως κάθε χρόνο παραμένει το ίδιο, καθώς δεν έχει εγκριθεί για φέτος και φυσικά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το Πιλοτικό Πρόγραμμα διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων (gate Vısa) σε υπηκόους τρίτων χωρών προερχόμενους από την Τουρκία για τουρισμό, που τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται στα νησιά Σάμος, Χίος, Λέσβος, Κως, Ρόδος και Καστελόριζο, αναφέρει ο κ. Κατρακάζος.

 

«Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια με συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες, και παρά τα προβλήματα της γείτονος χώρας καταφέραμε να αυξήσουμε τους Τούρκους επισκέπτες από 12.000 ( Μ. Ο μέχρι και το 2014) σε 33.000. Είναι προφανές ότι η καθυστέρηση ή ακόμη χειρότερα η μη έναρξη του προγράμματος θα έχει καταστροφικές συνέπειες. Καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη να ενεργήσουν άμεσα χωρίς καμία καθυστέρηση. Στο δύσκολο αγώνα που δίνουμε για τον τουρισμό και την προβολή του τόπου μας, το κράτος πρέπει να είναι αρωγός και όχι να δημιουργεί προβλήματα με την ολιγωρία του», καταλήγει ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου.

Μοιράσου το άρθρο: