“Πάσπαργος”, η ιστορία τριών προσφύγων, του Τ. Τσαρδάκα στο ΟΜΗΡΕΙΟ
19 Απριλίου 2019
13 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή στον 79χρονο από την Μόρια που πυροβόλισε 15χρονο Σύρο
19 Απριλίου 2019

Χίος: εργατικές κατοικίες Ευρετής – ανοίγει ο δρόμος για την τακτοποίησή τους

Μοιράσου το άρθρο:

Απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη σχετικά με τις εργατικές κατοικίες της Ευρετής έστειλαν τα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Περιβάλλοντος.
Η ερώτηση αφορούσε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν κάτοικοι του οικισμού στην προσπάθειά τους να τακτοποιήσουν αυθαίρετες κατασκευές και χρήσεις.
“Από τις απαντήσεις των Υπουργείων προκύπτει πως είναι δυνατή η τακτοποίηση τέτοιων κατασκευών και χρήσεων και σε κατοικίες που κατασκευάστηκαν από τον πρώην Οργανισμό Εργατικών Κατοικιών, βάσει του νόμου 4495/2017 και συγκεκριμένα των άρθρων 98 παράγραφος 8 και 115 (όπως αυτό συμπληρώθηκε με το άρθρο 34 του ν. 4546/2018).
“Από τις προαναφερόμενες διατάξεις προκύπτει πως αφενός μπορούν να τακτοποιηθούν και περιπτώσεις αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων που έχουν δημιουργηθεί μετά την οριστική παραχώρηση των κατοικιών στους δικαιούχους και αφετέρου πως για την κάθε μεμονωμένη τακτοποίηση δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των λοιπών συνιδιοκτητών του οικισμού εργατικών κατοικιών.
“Θεωρούμε πως με τις αποσαφηνίσεις αυτές ανοίγει ο δρόμος για την τακτοποίηση και σε περιπτώσεις εργατικών κατοικιών”, σημειώνεται στο γραφείο τύπου του Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Μοιράσου το άρθρο: