Η νησιωτικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης του Ν.Σαντορινού με την Επίτροπο Συνοχής Corina Creţu
10 Ιανουαρίου 2019
Το μακρινό ταξίδι του Μαυροπελαργού-Πέταξε 1120 χλμ για να φτάσει στη Λέσβο
10 Ιανουαρίου 2019

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον ύποπτο φάκελο-Προληπτική καραντίνα για τους 7 που ήρθαν σε επαφή

Μοιράσου το άρθρο:

Σε καραντίνα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης 5 υπάλληλοι ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ένας πυροσβέστης οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με ύποπτο φάκελο που είχε αποδέκτη την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτζιλάκη.

Τον ύποπτο φάκελο με ισλαμικό περιεχόμενο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες εστάλη από την Ινδία, παρέλαβαν χθες το μεσημέρι οι υπάλληλοι που εργάζονται στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη και λίγη ώρα μετά αισθάνθηκαν ζαλάδες και αδιαθεσία καθώς και ενοχλήσεις στο βλεννογόνο τους στόματος και της μύτης. Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία όπου και ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του.

Οι επτά που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και νοσηλεύονται, όλοι καλά στην υγεία τους, καθώς τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει. Άμεσα το κτίριο Διοίκησης του ιδρύματος αποκλείστηκε και φρουρείται από την αστυνομία, ενώ χθες τα μεσάνυχτα με πτήση στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος, εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών έφτασε στη Μυτιλήνη. Ήδη από τις 5 το πρωί εστάλη ο φάκελος με C-130 στην Αθήνα όπου και εξετάζεται από σήμερα το πρωί, ειδικοί ελέγχουν τους χώρους του ιδρύματος, ενώ με απόφαση της Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσής Βιτζιλάκη αναστέλλονται όλες οι ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου.

Μοιράσου το άρθρο: