Στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου η πρεμιέρα της νέας ταινίας του Γ. Πανουσόπουλου που γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Ικαρία.
8 Αυγούστου 2018
Τη γιορτή του Εμπορικού Συλλόγου, την βλέπουν διεύρυνση ωραρίου στο Εργατικό Κέντρο
8 Αυγούστου 2018

Αναζητώντας τα μυστικά του διαστήματος, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγκάδας Χίου

Μοιράσου το άρθρο:

Ξεπερνούν τα όρια της γειτονιάς τους και φτάνουν στο… διάστημα, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγκάδας «Η Κυδιάντα», μέσα από τη διοργάνωση δυο βραδιών αφιερωμένων στα αστέρια.
Και αυτό χάρη στη συγχωριανή τους, αστροφυσικό Στέλλα Μπουλά, που την Παρασκευή 10 Αυγούστου, στην παραλία του Αϊ Γιώργη, θα μας ταξιδέψει στο Σύμπαν με αστροπαρατήρηση και τη Δευτέρα 13 Αυγούστου με κυνήγι θησαυρού των… άστρων επί Λαγκαδούσικης γης!
Συγκεκριμένα την Παρασκευή η αστροφυσικός Στέλλα Μπουλά, από τις 7.00 μ.μ. θα μυήσει μικρούς και μεγάλους στις βασικές έννοιες του Διαστήματος, με ένα ταξίδι στο Σύμπαν, στο Ηλιακό Σύστημα, με πληροφορίες για την Αστρική Εξέλιξη και το πως φτάσαμε ως εδώ.

Τη Δευτέρα, 13/08 στις 7.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ένα… διαστημικό κυνήγι θησαυρού.
Ερωτήσεις για τα φεγγάρια του Ηλιακού Συστήματος, για το πόσοι άνθρωποι έχουν πατήσει στο φεγγάρι, πόσα αστέρια βλέπουμε τη… μέρα, αλλά και ποια αστέρια είχαν μπούσουλα οι ναυτικοί της Λαγκάδας, μερικές από τις ερωτήσεις- sos που μπορούν να απαντήσουν μικροί και μεγάλοι.
«Σε κάθε στάση αυτού του ταξιδιού θα πειραματιστούμε, βλέποντας, στην πράξη, έννοιες τις οποίες θα συζητήσουμε, για να μας φύγουν οι απορίες και να μάθουμε χίλια δυο ενδιαφέροντα πράγματα», σημειώνεται στην πρόσκληση του Συλλόγου, που τονίζεται ότι «η γνώση, μέσα από το παιχνίδι, δίνει χαρά και μαγεία».

Μοιράσου το άρθρο: