Βράβευση Δημοτικού Σχολείου Θερμής για την ταινία “Στιγμές από την ιστορία του Σχολείου μου”
12 Νοεμβρίου 2019
“Ανυπόταχτη Μυτιλήνη”: Ο εχθρός δεν είναι ο πρόσφυγας αλλά αυτός που σπέρνει πολέμους και θερίζει προσφυγιά”
12 Νοεμβρίου 2019

Επίσκεψη Μαρίας Κομνηνάκα σε Καλλονή

Μοιράσου το άρθρο:

Μια πρώτη συνάντηση είχε η βουλευτής του ΚΚΕ Νομού Λέσβου, Μαρία Κομνηνάκα, την Κυριακή 10 Νοέμβρη, στην Καλλονή με τον πρόεδρο του Αγροτικού Αλιευτικού Συλλόγου Επαγγελματικής Αλιείας του Δήμου Δυτικής Λέσβου κ. Παναγιώτη Νανίδη και το Λιμενάρχη Καλλονής κ. Ευστράτιο Τσολάκη, συνοδευόμενη και από άλλα μέλη της Κ.Ο. Λέσβου του ΚΚΕ.

Ο κ. Νανίδης ενημέρωσε τη βουλευτή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην παράκτια αλιεία και ιδιαίτερα τα προβλήματα στον κόλπο της Καλλονής, όπως τη σοβαρή διατάραξη του οικοσυστήματος και περιβάλλοντος χώρου του Κόλπου από τη δραστηριοποίηση μονάδων οστρακοκαλλιέργειας κ.α.

Το επόμενο διάστημα θα σταλούν από μέρους του συλλόγου οι προτάσεις των ψαράδων, τεκμηριωμένες από την πολύχρονη δουλειά τους, για να μπορεί η βουλευτής να τα φέρει προς συζήτηση στη βουλή, πράγμα που έχει γίνει και στο παρελθόν από τον τ. βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρο Τάσσο, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δε Λιμενάρχης αναφέρθηκε αρχικά σε ζητήματα που αφορούν στην ομαλή διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης του Κόλπου, καθώς και αναγκαία μέτρα για την προστασία της παράκτιας αλιείας. Έθεσε ακόμα και υπηρεσιακά θέματα, όπως ότι το Ταμείο τους δεν επιτρέπει την πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση με τη χρήση του ΑΜΚΑ κ.α.

Τέλος, κατέληξαν ότι θα πρέπει να υπάρχει συχνή επαφή, ώστε να προβάλλονται και να διεκδικούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, με παρεμβάσεις μέσα και έξω από τη Βουλή. Ενώ η βουλευτής τόνισε ότι, το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα που σχετίζονται τόσο με την προστασία του οικοσυστήματος του Κόλπου, όσο βέβαια και την κατοχύρωση των ψαράδων απέναντι στα συμφέροντα επιχειρήσεων που θέτουν σε κίνδυνο τόσο τον ίδιο το φυσικό πλούτο του Κόλπου όσο και την επιβίωση εκατοντάδων οικογενειών που ζουν από τη θάλασσα.

Μοιράσου το άρθρο: