Διεθνής Ημέρα Μουσείων-Ξεκίνησε η ψηφιακή δράση στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
18 Μαΐου 2020
Οι αποφάσεις για τραπεζοκαθίσματα και πεζοδρόμηση Ιστορικού Κέντρου Μυτιλήνης
18 Μαΐου 2020

Ερώτηση 36 Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για το Πρόγραμμα Δακοκτονίας

Μοιράσου το άρθρο:

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης για το Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2020 κατέθεσαν 36 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς.

Στην ερώτηση οι Βουλευτές τονίζουν, ότι “οι ελαιοπαραγωγοί βρίσκονται  σε δυσμενέστατη θέση, βλέποντας δραματική μείωση του εισοδήματος εξαιτίας κυρίως των τραγικά χαμηλών τιμών που επικράτησαν και συνεχίζουν να επικρατούν. Σαν επιστέγασμα, η πανδημία δυσχέρανε τις συνθήκες, συντελώντας στη διατήρηση των εξαιρετικά χαμηλών τιμών και στη μη διάθεση του ελαιόλαδου και των ελιών”.

Συνεπώς ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς 1) να αυξήσουν το ποσό της χρηματοδότησης του προγράμματος δακοκτονίας έτους 2020,  2) να αυξήσουν τον αριθμό των γεωπόνων δακοκτονίας και 3) να προσληφθεί άμεσα το ανθρώπινο δυναμικό, χωρίς καθυστερήσεις, που θα θέσουν σε κίνδυνο την επιτυχή εκτέλεση του προγράμματος.

Ζητούν επίσης να ενημερωθούν για το αν έχουν εξασφαλιστεί τα επαρκή και κατάλληλα μέσα και υλικά που απαιτούνται για το  πρόγραμμα και πότε προγραμματίζεται να αρχίσει ο πρώτος ψεκασμός ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Μοιράσου το άρθρο: