Σχολική γιορτή στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
12 Ιουνίου 2019
Εrasmus+ στο 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης σε σύμπραξη με 6 Ευρωπαϊκά σχολεία
12 Ιουνίου 2019

ΟΑΣΛ: “Στα όρια η 20η Ιουνίου για την έναρξη της δακοκτονίας”

Μοιράσου το άρθρο:

Μετά και τη χθεσινή επίσκεψη στη Περιφέρεια, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου διαπίστωσε  “για ακόμα μια φόρα τη προχειρότητα και την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο ένα τόσο σημαντικό έργο, όπως είναι η δακοκτονία, για τον πρωτογενή τομέα, έναν από τους πιο παραγωγικούς πυλώνες της οικονομίας όπως είναι η ελαιοκομία. Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου και η ΔΑΟΚ αρκέστηκαν σε εκτιμήσεις και ευχολόγια ότι μέχρι της 20 Ιούνη θα έχουν αρχίσει οι ψεκασμοί.”

Η Ομοσπονδία επισήμανε ότι αυτή η ημερομηνία είναι στα όρια για την έναρξη της δακοπροσβολής στις πεδινές περιοχές. “Θα επιμείνουμε ζητώντας συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να δώσει λύση στα γραφειοκρατικά παιχνίδια και να αρχίσει η δακοκτονία άμεσα πριν να είναι πολύ αργά και για φέτος. Συνεχίζουμε να καλούμε τους αγρότες του νησιού να βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα για άμεση κινητοποίηση τις επόμενες μέρες.

Πάγια θέση της Ο.Α.Σ.Λ. που θα διεκδικήσουμε και από την νέα περιφερειακή αρχή είναι η δακοκτονία να γίνεται από τη Περιφέρεια με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, χωρίς μεσάζοντες και εργολάβους, με αύξηση της χρηματοδότησης και πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού για την παρακολούθηση του έργου” τονίζει η ΟΑΣΛ.

Μοιράσου το άρθρο: