Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δυτικής Λέσβου για την επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
21 Ιανουαρίου 2020
Υπερψηφίστηκε ο πρώτος προϋπολογισμός του Δήμου Δυτικής Λέσβου
21 Ιανουαρίου 2020

Τα αιτήματα του δήμου Δυτικής Λέσβου στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Μοιράσου το άρθρο:

Τιμητική επίσκεψη πραγματοποίησε χθες ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας,  στον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, την ώρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου στην Αγία Παρασκευή, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Κώστα Μπαγινέτα και τον Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Λέσβου, Χαράλαμπο Αθανασίου, όπου κατατέθηκαν τα αιτήματα του Δήμου Δυτικής Λέσβου προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Εξάλλου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Στρατής Ζαφείρης, συμμετείχε στη σύσκεψη που οργανώθηκε χθες το μεσημέρι μεταξύ του Υφυπουργού και των τοπικών φορέων και είχε την ευκαιρία να παρέμβει και να ζητήσει ειδική μέριμνα για τον χαρακτηριστικό δήμο του πρωτογενούς τομέα, στη Λέσβο.

Ο κ. Ζαφείρης στην τοποθέτησή του προς τον κ. Υφυπουργό, τόνισε πως πέρα από τις οριζόντιες πολιτικές, σε ότι αφορά στον αγροτικό τομέα απαιτείται εξειδίκευση. Ενώ είχε την ευκαιρία να αναπτύξει και κατ΄ ιδίαν το σκεπτικό του στον Υφυπουργό, εστιάζοντας χαρακτηριστικά σε τέσσερα σημεία:

· Στην πιστοποίηση και βελτίωση της ντόπιας φυλής αιγοπροβάτων

· Στην πιστοποίηση και βελτίωση της ντόπιας ποικιλίας ελιάς

· Στην αναγκαιότητα δημιουργίας Κέντρου Έρευνας και Εκπαίδευσης των αγροτών

· Στην αναγκαιότητα προώθησης των συνεργατικών σχημάτων στις πολυάριθμες μικρές επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα στη Λέσβο (cluster)

Ας σημειωθεί ότι από το Δήμο Δυτικής Λέσβου, ζητήθηκε και νομοθετική ρύθμιση για να λυθεί το ζήτημα που έχει προκληθεί με την εκμετάλλευση των βοσκοτόπων.

Μοιράσου το άρθρο: