Προς την αυτονομία του οδεύει και το Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Ικαρίας
22 Μαρτίου 2019
Ενημέρωση από τον δήμο Ικαρίας για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών του νησιού
27 Μαρτίου 2019

Εξιχνιάστηκαν από την Ικαρία τρεις (3) περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών μέσω διαδικτύου

Μοιράσου το άρθρο:

Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, τρεις (3) περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών, μέσω διαδικτύου.

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στις συγκεκριμένες υποθέσεις, τέσσερα (4) άτομα (2 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί), ηλικίας από 21 έως 66 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή.
Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι δράστες προέβαιναν στην ανάρτηση μέσω διαδικτύου, αγγελιών πώλησης γεωργικών ελκυστήρων και άλλων μηχανημάτων, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθή.
Ακολούθως, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, κατάφεραν να εξαπατήσουν τρεις ημεδαπούς – υποψήφιους αγοραστές, στις περιοχές της Ικαρίας και του Ηρακλείου της Κρήτης και να αποσπάσουν από αυτούς συνολικά το χρηματικό ποσό των -3.750- ευρώ, χρήματα τα οποία κατατέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου (το οποίο έχει εξιχνιάσει άλλες τρεις τέτοιες περιπτώσεις Πανελλήνιας εμβέλειας), ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες συναφείς πράξεις.

Μοιράσου το άρθρο: