Σάρλιτζα και ιαματικές πηγές στο επίκεντρο επίσκεψης Π. Χριστόφα στη Θερμή
11 Οκτωβρίου 2019
Ενημερώθηκε για θέματα υγείας
11 Οκτωβρίου 2019

Μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω μεταναστευτικού στον υπουργό

Μοιράσου το άρθρο:

Mε κύριο θέμα το μεταναστευτικό πραγματοποίησαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης κ. Γεώργιο Κουμουτσάκο, καθώς και με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, τα προεδρεία των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων (μεταξύ αυτών και της Σάμου), παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη Γερακαράκου.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Ενώσεων κατέστησαν σαφές ότι οι 37.500 αφίξεις μεταναστών μέσα στο 2019 έχουν ως αποτέλεσμα οι Υπηρεσίες αλλά και το αστυνομικό προσωπικό, να έχουν υπερβεί τα όρια τους. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, η μέχρι στιγμής διαχείριση του προβλήματος, δεν μπορεί χαρακτηριστεί επιτυχημένη.

Ζητήθηκε η άμεση αποσυμφόρηση των δομών του ανατολικού Αιγαίου στις οποίες παραμένουν επί μακρών 32.641 μετανάστες ενώ η χωρητικότητα τους είναι 6.774 άτομα. Επισημάνθηκαν τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη μεταφραστών. Εξηγήθηκε ότι οι αστυνομικοί που βρίσκονται αποσπασμένοι στις Αστυνομικές Διευθύνσεις του Ανατολικού Αιγαίου, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και για τον λόγο αυτό επιβάλλεται να αντικατασταθούν με μεταθέσεις, πρωτοβουλία που εκτός από την εξειδίκευση που θα προσφέρει, θα εξοικονομήσει περίπου 1.600.000 ευρώ τον μήνα από τις δαπάνες για το μεταναστευτικό και ως ανταπόδοση να διατεθεί περίπου το ένα τρίτο αυτής της δαπάνης σε όλο το αστυνομικό προσωπικό των περιοχών μας το οποίο καθημερινά δοκιμάζεται, ως επίδομα μετανάστευσης, λαμβάνοντας υπόψιν το βάρος που αναλογικά σηκώνει εδώ και πολλά έτη.

  Τέλος, κατέστησαν σαφές με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι δεν απαιτείται η δημιουργία νέων δομών στην περιοχή μας, αλλά η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των ήδη υπαρχόντων, ώστε να καταστούν πιο ανθρώπινες και λειτουργικές.

Από την πλευρά τους ο υπουργός και ο αρχηγός, αναγνώρισαν το δίκαιο των αιτημάτων τους και την πρακτικότητα τον προτάσεών τους, υποσχόμενοι ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να υπάρξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα απτά αποτελέσματα.

Ολοκληρώνοντας, οι εκπρόσωποι των Ενώσεων ξεκαθάρισαν ότι θα αναμένουν για εύλογο χρονικό διάστημα, για την εφαρμογή των δεσμεύσεων τους, ενώ σε περίπτωση που δεν θα έχουν αποτελέσματα, θα διεκδικήσουν δυναμικά την επίτευξή τους.

Μοιράσου το άρθρο: