Διοργανώνει σεμινάρια εκπαίδευσης το Περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού
20 Ιανουαρίου 2019
Εκπαιδεύτηκαν στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών
20 Ιανουαρίου 2019

Μετέφεραν τα προβλήματα των αστυνομικών της Σάμου στην ηγεσία της ΕΛ ΑΣ

Μοιράσου το άρθρο:

Tα τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα στον Νομό Σάμου και η βελτίωση της υπηρεσιακής  καθημερινότητας, των υπηρετούντων Αστυνομικών στην Αστυνομική Διεύθυνση  Σάμου έθεσαν η πρόεδρος  Μαυρίδου Μαρία και ο γ.γ Μαθιουδάκης Νικόλαος της ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  του Νομού , αντίστοιχα,σε διαδοχικές συναντήσεις που είχαν στην Αθήνα με την ηγεσία  της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της  Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου παρουσία και του αντιπροσώπου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Ανδρουλάκη Εμμανουήλ αναφέρθηκαν στις  δύο μεταγωγές με πλοία του πολεμικού ναυτικού που έγιναν το 2014, όπου οι συμμετέχοντες αστυνομικοί όχι μόνο δεν αποζημιώθηκαν για την εκτός της έδρας τους μετακίνηση, αλλά τους παρακρατήθηκαν από πρόσφατη μισθοδοσία τους και χρήματα που αντιστοιχούν στα εισιτήρια της επιστροφής τους, προς αποκατάσταση της παγίας προκαταβολής της Δ.Α. Σάμου. Για το θέμα υπήρξε δέσμευση, για την  αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος των συναδέλφων τους αστυνομικών, με σχετική επικείμενη τροπολογία νόμου.

Για το λόγο αυτό έγινε αναφορά στις μεταγωγές κρατουμένων με πλοίο, τα υφιστάμενα προβλήματα που υπάρχουν  κατά την διεξαγωγή αυτών, και οι υφιστάμενες ανακρίβειες στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπουν αυτές. Η Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου προχώρησε σε υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων, προς επίλυση υφιστάμενων προβλημάτων, όπως άλλωστε και προσφάτως είχε πράξει με σχετικό έγγραφό της προς το Αρχηγείο. Οι προτάσεις αυτές θα αξιολογηθούν, ενώ τελεί υπό έκδοση η νέα κανονιστική διαταγή μεταγωγών κρατουμένων.

Ζ0ητήθηκε επίσης η  ενίσχυση του προσωπικού της Δ.Α. Σάμου κατά τις επικείμενες μεταθέσεις, προς κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, οι οποίες όπως τονίστηκε αντιστοιχούν στο 30% του συνόλου των οργανικών θέσεων.

Αναφέρθηκαν στο σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης «Περσέας», αναφορικά με τις επιπτώσεις στο προσωπικό και τις Υπηρεσίες από την επιβολή απαρέγκλιτης και ανελαστικής εφαρμογής του, σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α. Σάμου και του Μεταναστευτικού προβλήματος.

Εξάλλου το μεταναστευτικό πρόβλημα και οι απορρέουσες συνέπειες αυτού, τόσο υπηρεσιακά όσο και κοινωνικά, ήταν από τα θέματα που κυριάρχησαν στις συζητήσεις με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου  δεσμεύτηκε ότι δεν επαναπαύεται και θα παρακολουθεί  με επιμονή και υπομονή, προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, μέχρι την επίλυση των υπηρεσιακών προβλημάτων του Νομού.

 

Μοιράσου το άρθρο: