Εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
14 Σεπτεμβρίου 2018
Μήνυμα Δ.Σεβαστάκη για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
15 Σεπτεμβρίου 2018

Χίλια πεντακόσια στρέμματα περίπου αγροτοδασικής έκτασης αποτέφρωση η φωτιά στον κέδρο της Σάμου

Μοιράσου το άρθρο:

Συνεχίζεται η προσπάθεια για την επιχωμάτωση του χώρου Υγειονομικής ταφής απορριμμάτων του Δήμου Σάμου προκειμένου να σταματήσει η καύση των αδρανών υλικών που ακόμα σιγοκαίει από την πρόσφατη πυρκαγιά του περασμένου Σαββάτου που ξέσπασε στις 8:30 το βράδυ στην περιοχή Κέδρος της Σάμου και πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Η φωτιά έκαιγε για τρεις ολόκληρες ημέρες και στην κυριολεξία οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής των εθελοντών του στρατού αλλά και με την βοήθεια των κατοίκων χρειάστηκε να δώσουν μάχη με τις φλόγες για να την κρατήσουν μακριά από τα σπίτια.

Η  φωτιά που τέθηκε υπό έλεγχο την τρίτη μέρα με την συνδρομή και ισχυρής δύναμης εναέριων μέσων πυρόσβεσης κατάφερε να αποτεφρώσει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 1.500 περίπου στρέμματα μικτής αγροτοδασικής έκτασης. Ωστόσο κρίθηκε αναγκαίο η χωματοκάλυψη του ΧΥΤΑ που σιγοκαίει ακόμα ώστε να μην εκπέμπονται καπνοί στην γύρω περιοχή. Σύμφωνα με τους επικεφαλής των εργασιών από την πλευρά του δήμου οι εργασίες αυτές ενδέχεται να διαρκέσουν για πολλές ημέρες ακόμα.

Εξάλλου οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας παραμένουν προληπτικά  στην περιοχή για επιτήρηση ενώ το ανακριτικό της υπηρεσίας διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των αιτίων αλλά και για τον εντοπισμό πιθανών, αν πρόκειται για εμπρησμό, των δραστών.

Μοιράσου το άρθρο: