Στα “μουλωχτά” εργασίες στην περιοχή Καρυδάς Λαγκάδας- διαμαρτύρονται οι κάτοικοι
18 Οκτωβρίου 2019
Πρώτος τερμάτισε στο Μαρόκο ο αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
18 Οκτωβρίου 2019

14.000 πρόσφυγες!! στο ΚΥΤ της Μόριας

Μοιράσου το άρθρο:

14.000 πρόσφυγες σήμερα, ξεπερνώντας κάθε όριο στο δυναμικότητας τριών χιλιάδων ανθρώπων Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέσβο. Μια δομή που μπορεί να προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στο 1/5 του πληθυσμού που βρίσκεται σήμερα εκεί και 9.000 πλέον άνθρωποι μένουν έξω από το ΚΥΤ, στην οργανωμένη δομή του ελαιώνα αλλά κυρίως στη “ζούγκλα” όπως την έχουν ονομάσει οι ίδιοι, χωρίς καμία υποδομή στον ελαιώνα περιμετρικά του κέντρου.

Χιλιάδες άνθρωποι περνούν όλη τη μέρα τους είτε στις τεράστιες ουρές για φαγητό τρεις φορές τη μέρα, είτε περιφέρονται για να συγκεντρώσουν ότι βρουν από χαρτόκουτο και πλαστικά μέχρι ξύλα και ελαιόδυχτα από τις ιδιοκτησίες των ντόπιων για να δημιουργήσουν ένα χώρο για να κοιμηθούν και να προστατευθούν από τις καιρικές συνθήκες. Εξαθλίωση και απόγνωση παντού.

Ο ελαιώνας περιμετρικά του ΚΥΤ , έχει κατακλυστεί από σκηνές , άτακτα τοποθετημένες, ενώ άνθρωποι κοιμούνται και στο δρόμο.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του κέντρου Δημήτρη Βαφέα τη Δευτέρα θα αναχωρήσουν από το νησί 115 άνθρωποι (35 από τον Καρά Τεπέ και 80 από τη Μόρια)  οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ κάθε μέρα κατά μέσο όρο φτάνουν στο νησί από τις απέναντι τουρκικές ακτές 130 άνθρωποι.

1200 έχουν φτάσει τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα.

 

      

Μοιράσου το άρθρο: