Περιοδείες Χ. Αθανασίου στη Λέσβο
3 Ιουλίου 2019
Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας « Αρίων»-Από 1έως 7 Αυγούστου στον Μόλυβο
4 Ιουλίου 2019

Φωτιά σε σπίτι στο ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης- Καταγγελία ΛΑΣ για τους πυροσβεστικούς κρουνούς

Μοιράσου το άρθρο:

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε από φωτιά που ξέσπασε νωρίς χθες το βράδυ σε σπίτι στο κέντρο της Μυτιλήνης κοντά στην εκκλησία του Αγίου Συμεών. Η φωτιά ξεκίνησε από την ταράτσα τριώροφης κατοικίας πιθανόν από βραχυκύκλωμα στο θερμοσίφωνα του σπιτιού στην ταράτσα και πήρε διαστάσεις. Η πυροσβεστική έφτασε άμεσα και έσβησε την φωτιά η οποία όμως κατέστρεψε μεγάλο μέρος του σπιτιού. Ευτυχώς οι ένοικοι βγήκαν εγκαίρως από το σπίτι και δεν κινδύνευσαν ωστόσο η αναστάτωση στην περιοχή ήταν μεγάλη καθώς πρόκειται για πυκνοκατοικημένη περιοχή με τα παλιά παραδοσιακά σπίτια και ο κίνδυνος επέκτασης ήταν υπαρκτός.

 

Καταγγελία Λαϊκής Συσπείρωσης “είχαμε παρέμβει στο δημοτικό συμβούλιο για τους πυροσβεστικούς κρουνούς”

“Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό της πυροσβεστικής καθώς και στους εθελοντές πυροσβέστες για την έγκαιρη και καίρια παρέμβασή τους που απέτρεψε σήμερα το βράδυ την επέκταση της φωτιάς στο κέντρο της πόλης μας και που παρά τις δύσκολες συνθήκες, τις τεράστιες ελλείψεις και στον τομέα αυτό οι οποίες είναι απόρροια των συνεχών διαχρονικών περικοπών και της υποχρηματοδότησης, κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά και να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου μετά από ερώτησή μας σχετικά με τον έλεγχο ως προς τη λειτουργία των κρουνών ενόψει του ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, αποδείχθηκε σήμερα δυστυχώς ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό, αφού μέσα στο κέντρο της πόλης, σε τόσο πυκνο-χτισμένη περιοχή, παρουσιάστηκε το φαινόμενο να μη λειτουργεί κρουνός ως αποτέλεσμα πλήρους εγκατάλειψης, σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης μας. Τα αποτελέσματα αυτής της σοβαρότατης έλλειψης θα μπορούσαν να είναι τραγικά.

Επειδή οι ερωτήσεις, οι παρεμβάσεις και οι διεκδικήσεις της παράταξής μας για τέτοια σοβαρά ζητήματα γίνονται ακριβώς για να αποτραπούν τα χειρότερα και να μη φτάσουμε στο σημείο να θρηνούμε θύματα ή περιουσίες εξαιτίας τέτοιων εγκληματικών παραλείψεων, ζητάμε να προχωρήσει άμεσα, εδώ και τώρα, ο έλεγχος, η επιδιόρθωση ή αντικατάσταση όλων των κρουνών και να παρθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση όλα τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας που απαιτούνται.

Μυτιλήνη 3 Ιουλίου 2019

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου

Νίκη Τσιριγώτη

 

Μοιράσου το άρθρο: