Αθλητικές δράσεις στη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO
16 Ιουλίου 2019
Δήλωση Π.Χριστόφα για Σάρλιτζα
16 Ιουλίου 2019

Η κατάσταση στο προσφυγικό σε Λέσβο Χίο Σάμο σήμερα

Μοιράσου το άρθρο:

Αύξηση προσφυγικών ροών, καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ενώ ταυτόχρονα έχει σταματήσει η μετακίνηση μεγάλων ομάδων προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα. Η αντοχή των κέντρων δοκιμάζεται και πάλι, ενώ αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα δοθούν οι κατευθύνσεις του κυβερνητικού σχεδιασμού για το προσφυγικό.

Ο υπερπληθυσμός αναφέρεται ως το σημαντικότερο πρόβλημα του ΚΥΤ Μόριας από τον αναπληρωτή διοικητή Δημήτρη Βαφέα ενώ πριν από δύο μήνες η κατάσταση ήταν βελτιωμένη. Τους χειμερινούς μήνες με τις μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα ο πληθυσμός της Μόριας διατηρήθηκε κάτω από 4,5 χιλιάδες πρόσφυγες με τις συνθήκες να είναι βελτιωμένες. Η μεγαλύτερη πληθυσμιακά κοινότητα στη Μόρια είναι οι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν το 76% με 2.000 παιδιά . Η πρόσβαση στις δομές υγείας και πρόσβαση των παιδιών στην εκπαίδευση αναδεικνύεται ως το σημαντικότερο πρόβλημα  γι αυτούς όπως είπε στην κάμερα της ΕΡΤ η εκλεγμένη εκπρόσωπος της Αφγανικής κοινότητας στο ΚΥΤ.

Πάντως μέχρι τέλος Ιουλίου παρελθόν θα αποτελεί το πρόβλημα στο αποχετευτικό δίκτυο του ΚΥΤ Μόριας αφού με γρήγορους ρυθμούς προχωρά το έργο σύνδεσης του ΚΥΤ στον βιολογικό της πόλης . Ακολουθεί το ρεπορτάζ που αποτυπώνει την κατάσταση στα νησιά και δηλώσεις του αναπληρωτή διοικητή του ΚΥΤ Δημήτρη Βαφέα για την κατάσταση σήμερα στη Μόρια:

Δήλωση του Αναπληρωτή διοικητή του ΚΥΤ Δημήτρη Βαφέα στην ΕΡΤ Αιγαίου

 

Μοιράσου το άρθρο: