Άκρως επικίνδυνη η κατάσταση στα Φωκιανέϊκα Αγίου Κηρύκου μετά και τις τελευταίες κατολισθήσεις
12 Ιουνίου 2020
Ξεκίνησε σήμερα το μεγάλο έργο της Λαγκάδας στη Μυτιλήνη
30 Ιουνίου 2020

ΚΚΕ: Ζητά να ληφθούν μέτρα στις δομές υγείας της Σάμου

Μοιράσου το άρθρο:

Την  κατάσταση που επικρατεί στις δομές υγείας στη Σάμο, καθώς και  τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σχολιάζει σε ανακοίνωση της  η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ.

Επισημαίνει τον μεγάλο κίνδυνο διασποράς της επιδημίας του κορονοϊού στο νησί εφόσον όπως αναφέρει η ανακοίνωση  «ένα μεγάλο μέρος των τουριστών που θα έρθουν από το εξωτερικό δεν θα υπόκεινται σε κανέναν ουσιαστικό προληπτικό ιατρικό έλεγχο, παρά μόνο δειγματοληπτικό. Επιπλέον, το σύνολο των τουριστών θα έρχεται χωρίς την εφαρμογή των απαραίτητων συστηματικών και καθολικών μέτρων σε αεροπλάνα και πλοία».

Το ΚΚΕ ζητά:

 

  • Να καλυφθούν τώρα, με διορισμούς μόνιμου προσωπικού, όλα τα κενά που υπάρχουν σε ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό στις δομές της δημόσιας Υγείας του νησιού, να στελεχωθούν με όλες τις απαιτούμενες ειδικότητες το νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας, ώστε να λειτουργούν όλο το 24ωρο. 
  • Να υπάρξει ουσιαστικός προληπτικός έλεγχος στις χώρες προέλευσης, στις εισόδους της χώρας, στις μεγάλες τουριστικές μονάδες, στις τουριστικές ζώνες, στα χωριά (με μαζικά τεστ – θερμομετρήσεις σε τουρίστες και εργαζόμενους, μόνιμους κατοίκους) από γιατρούς και το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό ενταγμένους στο δημόσιο σύστημα Υγείας και με ευθύνη του ΕΟΔΥ. 
  • Να εξασφαλιστεί ο προληπτικός έλεγχος όσων φτάνουν στα νησιά με ευθύνη του ΕΟΔΥ και να διαμορφωθεί μηχανισμός αεροδιακομιδής ασθενών από όλα τα νησιά προς τις μονάδες αναφοράς. 

 

  • Να προχωρήσει, εδώ και τώρα, ο μαζικός απεγκλωβισμός των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες στο ΚΥΤ προς την ηπειρωτική Ελλάδα κι από’κει στις χώρες που επιθυμούν. Να κλείσουν όλα τα hotspot – 

 

Μοιράσου το άρθρο: