Σε Ασώματο Αγιάσο και στο Λιμεναρχείο ο Π. Ζαφειρίου
10 Μαΐου 2019
Σημαντικές διακρίσεις για την Ακαδημία Κούνγκ Φου Βορείου Αιγαίου
14 Μαΐου 2019

Συνάντηση Δήμου Χίου με κινεζική αντιπροσωπεία από την πόλη Yangzhou

Μοιράσου το άρθρο:

Με πολυμελή αντιπροσωπεία από την περιοχή Yangzhou της Κίνας (όπου απαριθμεί περί τα 4,5 εκατομμύρια κατοίκους), συναντήθηκε στο Δημαρχείο Χίου, ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ των δυο πόλεων.
Ο Δήμαρχος Χίου παρουσίασε την ιστορία, τις παραδόσεις, τα αξιοθέατα και την οικονομία του νησιού μας ενώ ο αντιδήμαρχος της κινεζικής πόλης Yotong Liu προσκάλεσε το Δήμο Χίου να συμμετέχει στο διεθνές τμήμα της κηπευτικής έκθεσης, που θα πραγματοποιηθεί από Απρίλιο έως Οκτώβριο του 2021 και που θα δοθεί η δυνατότητα προβολής της Χίου και των προϊόντων της.
Επίσης συμφωνήθηκε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των πόλεων με κοινό στόχο την προώθηση των τουριστικών και πολιτιστικών ανταλλαγών.

Οπως σημειώνεται στο δελτίο τύπου, η ανάπτυξη των σχέσεων με την Κίνα, που σταδιακά εξελίσσεται ως ένας σημαντικός εταίρος για την Ελλάδα, είναι ένας βασικός στόχος και για τη Χίο που έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με τρεις κινεζικούς Δήμους. Η ενέργεια εντάσσεται στη στρατηγική επιλογή της εξωστρέφειας και “διπλωματίας πόλεων” του Δήμου Χίου που μεταξύ άλλων εκφράζεται με συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με διεθνείς εταίρους.

Η αντιπροσωπία εντυπωσιάστηκε από τη Χίο, την φύση και την ισχυρή παράδοση της.

Μοιράσου το άρθρο: