Χίος: Εθελοντικός καθαρισμός για τη μέρα περιβάλλοντος στο βόρειο λιμενοβραχίονα λιμανιού
4 Ιουνίου 2019
Εργασίες συντήρησης – τσιμεντοστρώσεις στο Βουναράκι στη Μυτιλήνη
25 Ιουνίου 2019

Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τον επιθΕωρητή του ΣΕΠΕ Χίου

Μοιράσου το άρθρο:

Στηρίζει το μέλος της, υπάλληλο του ΣΕΠΕ, το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ σχετικά με τον έλεγχο που πραγματοποίησε σε επιχείρηση του νησιού και την επίθεση που δέχτηκε.
Παράλληλα όμως επισημαίνει την αποδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών και την ανάγκη άυξησης των ελέγχων για εργασιακά θέματα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η ΕΓ Χίου του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ αναφορικά με τα γεγονότα που προέκυψαν από τον έλεγχο του επιθεωρητή εργασιακών σχέσεων του ΣΕΠΕ Χίου στην επιχείρηση «Μαγνητική Τομογραφία Χίου», έχει να παρατηρήσει τα εξής:
1. Εκφράζει την πλήρη αντίθεση της σε κάθε ενέργεια παρακώλυσης των ελέγχων του ΣΕΠΕ από οποιονδήποτε και αν προέρχεται και με οποιονδήποτε τρόπο.
2. Στηρίζει το συνάδελφο υπεύθυνο του ΣΕΠΕ κ.Φραγκομίχαλο και όλους τους συναδέλφους στο ελεγκτικό τους έργο, που αποσκοπεί στην πάταξη της μαύρης εργασίας και στη στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας και όλων των εργαζομένων.Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να στοχοποιούνται οι εργαζόμενοι που ασκούν τα καθήκοντα τους.
3. Η αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ με αφορμή το συμβάν που αφορά στέλεχος της δεύτερης, αποκρύπτει τις τεράστιες ευθύνες και των δύο κομμάτων, αφού, το 2017, τρία χρόνια μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετούσαν στο Σ.ΕΠ.Ε μόλις 373 επιθεωρητές εργασιακών σχέσεων και 245 επιθεωρητές για την Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία (ΥΑΕ). Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο νησί που οι τρεις εργαζόμενοι στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, καλούνται να ελέγξουν εκατοντάδες επιχειρήσεις. Όσον αφορά τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων ΥΑΕ, το 2017 σημειώθηκε ξανά μείωσή τους, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2001.
Για τις εργασιακές σχέσεις, οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν (περίπου 30.000 πανελλαδικά) είναι σταγόνα στον ωκεανό, καθώς με αυτούς τους ρυθμούς, για να ελεγχθούν έστω μία φορά οι 236.500 καταγεγραμμένες επιχειρήσεις, απαιτούνται 8 ολόκληρα χρόνια!Για τα παραπάνω ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ , αλλά και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν με νύχια και με δόντια την καπιταλιστική ανάπτυξη και την ΕΕ , δε λένε κουβέντα, αφού αυτή είναι ο καταλύτης για την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί.
Η ΕΓ Χίου της ΑΔΕΔΥ, απαιτεί εδώ και τώρα την πλήρη στελέχωση των υπηρεσιών και την αύξηση των ελέγχων σε όλα τα επίπεδα, καλώντας και τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να αντισταθούν στην ασυδοσία κυβερνήσεων και εργοδοσίας , προβάλλοντας τα δικά τους δικαιώματα και ανάγκες.
Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου”.

Μοιράσου το άρθρο: