Επισκέφτηκε για ενημέρωση το ΚΥΤ της Σάμου ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιώργος Στάντζος
2 Αυγούστου 2019
Τους κατηγόρησε για καθυστερημένη αντίδραση
2 Αυγούστου 2019

Αποφάσισαν την από κοινού κοινή προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού

Μοιράσου το άρθρο:

Eυρεία σύσκεψη φορέων  πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Karsiyaka  της Τουρκίας με σκοπό την διοργάνωση του Φεστιβάλ “Karsiyaka and Northern Aegean Islands”. Στην σύσκεψη συμμετείχε ο Δήμος Σάμου  που εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο Σάμου Χριστόδουλο Σεβαστάκη, τον Πρόεδρο Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού Μάριο Βασιλείου, την Ειδική Συνεργάτη Δημάρχου Μαρία Παπαδάμ και τον υπάλληλο του Δήμου Σάμου του Τμήματος Προγραμματισμού Νίκο Τσούλο, εκπρόσωποι  από το Δήμο Χίου, το Δήμο Bozcaada, Πανεπιστήμια της γείτονας χώρας.

 Η ατζέντα της σύσκεψης περιλάμβανε την κοινή προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού που έχει κοινές αναφορές και στις δύο χώρες γεγονός το οποίο θα επιτευχτεί με την υλοποίηση ενός 2ημερου Φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει και παράλληλες εκδηλώσεις.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε ένα διαφορετικό από τους εμπλεκόμενους  Δήμους με έναρξη του από το Δήμο του Karsiyaka.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι Δήμαρχοι Σάμου και Karsiyaka συμφώνησαν επί της αρχής για την υπογραφή ενός Πρωτοκόλλου Συνεργασίας στο εγγύς μέλλον. Η αποστολή της Σάμου ενημέρωσε ακόμη τους παρευρισκομένους για όλες τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις  που θα πραγματοποιηθούν στη Σάμο κατά την θερινή περίοδο.

«Στόχος μας είναι η συνεχόμενη τουριστική προβολή και προώθηση του τόπου μας ως τουριστικό προορισμό υψηλής αξίας με το μεγάλο αποθετήριο περιβάλλοντος, πολιτισμού και ιστορίας που διαθέτει» δήλωσε ο Δήμαρχος Σάμου. 

 

Μοιράσου το άρθρο: