Συνεχίζουν να μην εκτελούν μαθητικά δρομολόγια οι οδηγοί του ΚΤΕΛ
9 Ιανουαρίου 2020
Σύσκεψη φορέων για προσφυγικό τη Δευτέρα στο Εργατικό Κέντρο
9 Ιανουαρίου 2020

Δήμαρχος Σάμου: “Δεν θα δεχτεί η τοπική κοινωνία να σηκώσει και άλλο το βάρος του μεταναστευτικού”

Μοιράσου το άρθρο:

Ιδιαίτερα ανήσυχος και καθόλου αισιόδοξος δήλωσε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διυπουργικής σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος , ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής Και Ασύλου Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο ΓΓ Υποδοχής Εμμανουήλ Λογοθέτης και ο ΓΓ Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Αθανάσιος Κοντογεώργης.
Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση από τον κ. Στεφανή για την κατάσταση και για την πορεία υλοποίησης των κυβερνητικών αποφάσεων.
Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος που συμμετείχε στη σύσκεψη ανέφερε σχετικά .
“Η κυβέρνηση επιμένει στον σχεδιασμό της και οι Δήμαρχοι στις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των νησιών μας. Ευχαριστούμε θερμά την ΚΕΔΕ για την στήριξη».
Ωστόσο δήλωσε επίσης ότι δε θα δεχτεί σε καμία περίπτωση η τοπική κοινωνία να σηκώσει και άλλο το βάρος του μεταναστευτικού και κυρίως την κατασκευή δομής 5000 + στη θέση Ζερβού. Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν στην σύσκεψη το νέο ΚΥΤ στη Ζερβού θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο ενώ ο δήμαρχος Αν. Σάμου δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση αλλά ούτε και αναφορά για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού.
Τέλος ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου τόνισε ότι θα συναντηθεί άμεσα με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για να καθορίσουν την περεταίρω στάση τους .

Μοιράσου το άρθρο: