Νότης Μηταράκης: Aλλάζει η εικόνα για το μεταναστευτικό
10 Ιουλίου 2020
Θα συζητήσουν εκ νέου για τον βιολογικό της Σάμου
13 Ιουλίου 2020

Δήμος Αν. Σάμου: Βραβείο στην εκστρατεία της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας

Μοιράσου το άρθρο:

Tο τρίτο βραβείο  κατέκτησε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, στην κατηγορία μικρών δήμων  για τη συμμετοχή του στην εκστρατεία της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας 2019, από το σύνολο των 3.153 ευρωπαϊκών πόλεων που συμμετείχαν. 

To βραβείο παρέλαβε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού κα Δέσποινα Κάιλα , στην Τελετή Βράβευσης που διοργανώθηκε  από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, υπό τη Αιγίδα της Α.Ε Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. 

 

Η Αντιδήμαρχος κα Δέσποινα Κάιλα στις δηλώσεις της ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα και για το Δήμο μας να παραλαμβάνω αυτό το βραβείο εκ μέρους όλων των Σαμιωτών που δούλεψαν και πίστεψαν στον θεσμό της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας φέρνοντας το εκπληκτικό αποτέλεσμα της 3ης θέσης για το Δήμο μας. Θέλω να ευχαριστήσω, από την καρδιά μου, τους συναδέλφους Αντιδημάρχους, τους συνεργάτες μου, το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου τους φορείς, εθελοντές και απλούς πολίτες, που έδωσαν την ψυχή τους και τον καλύτερό τους εαυτό, λαμβάνοντας μέρος στις δράσεις της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας, από 16-22 Σεπτεμβρίου με θέμα «Ας Περπατήσουμε Όλοι Μαζί». 

Να σημειώσουμε ότι η  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – European Mobility Week (16 με 22 Σεπτεμβρίου) πραγματοποιείται κάθε χρόνο, από το 2002, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς θεσμούς και έχει ως στόχο την αναζήτηση, προβολή και εφαρμογή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας στις πόλεις. Στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού αναδεικνύονται μικρές και μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, ικανές να προσφέρουν στους πολίτες τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης σε αυτές (χρήση ποδηλάτου, περπάτημα κλπ.) εξασφαλίζοντάς τους μια πιο ασφαλή και φιλικότερη προς το περιβάλλον καθημερινότητα. 

 

Μοιράσου το άρθρο: