Παράταση των περιοριστικών μέτρων στη Λέσβο έως 1 Φεβρουαρίου
22 Ιανουαρίου 2021
Υπουργείο Μετανάστευσης: Κάτω από τα διεθνή όρια τα επίπεδα μόλυβδου στο προσωρινό ΚΥΤ του Καρά Τεπέ
23 Ιανουαρίου 2021

Δημοτικά Συμβούλια με τηλεδιάσκεψη στο Δήμο Δυτικής Λέσβου ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Μοιράσου το άρθρο:

Την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Δυτικής Λέσβου που θα γίνει διά περιφοράς και τηλεφωνικώς, ζητά με ανακοίνωσή της η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, ζητώντας την άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων, ώστε τα επόμενα δημοτικά συμβούλια μέχρι τη λήξη της πανδημίας να διενεργούνται με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει: “Η λαϊκή παροιμία «στου κουφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα», ταιριάζει γάντι για το τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Είναι η τέταρτη φορά που ζητάμε για τον ίδιο λόγο την αναβολή του δημοτικού συμβουλίου, καθώς η διά περιφοράς και τηλεφωνικώς λήψη αποφάσεων, μόνο συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου δεν μπορεί να αποτελεί. Για τον ίδιο λόγο από τον Μάιο του προηγούμενου έτους, είχαμε ζητήσει να γίνουν οι απαιτούμενες διαδικασίες και ενέργειες, ώστε οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να γίνονται με τηλεδιάσκεψη στο καιρό της πανδημίας, για να μπορούν οι δημοτικοί σύμβουλοι να ανταλλάσσουν απόψεις για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Σε καμία περίπτωση η τηλεδιάσκεψη, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη συζήτηση και το διάλογο με τη φυσική παρουσία των συμβούλων στις συνεδριάσεις. Όμως δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση, με τη σημερινή κατ’ όνομα συνεδρίαση. Παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και της δημοτικής αρχής ότι θα δοθεί λύση για το συγκεκριμένο θέμα, η κατάσταση παραμένει η ίδια.

Σήμερα Σάββατο 23/01 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με τον ίδιο τρόπο και οι αποφάσεις θα ληφθούν πάλι τηλεφωνικώς. Χωρίς να γνωρίζει κανείς, ποιοί δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν «ναι» ή «όχι», πόσοι ψήφισαν, αν υπάρχει απαρτία και ποιος τη διαβεβαιώνει. Ο κορονοϊος δημιούργησε τεράστια ζητήματα στη λειτουργία της κοινωνίας μας, αλλά φαίνεται να αποτελεί φάρμακο για τη δημοτική αρχή για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου”.

Μοιράσου το άρθρο: