Εγγραφο Δημάρχου Χίου προς υπουργό Προστασίας του Πολίτη για προσφυγικό- μεταναστευτικό
12 Σεπτεμβρίου 2019
Εγγραφές νέων μελών στη Δημοτική Χορωδία Λήμνου
12 Σεπτεμβρίου 2019

Δρομολογείται έργο ανάδειξης της παρουσίας των Anzac στη Λήμνο

Μοιράσου το άρθρο:

Ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης συναντήθηκε τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στο Πορτιανού και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο με αντιπροσωπεία από την Αυστραλία, η οποία επισκέφθηκε τη Λήμνο, στο πλαίσιο της δρομολόγησης ενός σημαντικού έργου για την ανάδειξη της παρουσίας των Anzac στο νησί κατά τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης συναντήθηκε με το στέλεχος του Υπουργείου Βετεράνων της Αυστραλιανής Κυβέρνησης Πολ Νόθαρντ, το στέλεχος του Εθνικού Ναυτικού Μουσείου της Αυστραλίας Βανέσα Γουίντον, τον πρόεδρο του ιδρύματος «Λυσικράτης» Τζον Αζαρία και το μέλος της Επιτροπής Μνήμης Λήμνου-Καλλίπολης κα Ελίζαμπεθ Κάιντος, παρουσία του Διοικητή της 88 ΣΔΙ Ταξίαρχου Γεώργιου Βακλατζή.
Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τις διαδικασίες που ακολουθούνται προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο του Ανοικτού Μουσείου σε σημεία ιστορικής σημασίας, το οποίο αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τους δεσμούς Λήμνου-Αυστραλίας, αναδεικνύοντας τον ρόλο της Λήμνου στην ιστορική περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και ειδικότερα τη Μάχη της Καλλίπολης.

Μοιράσου το άρθρο: