Υποψήφιοι με τον Τ. Βέρρο στη Δυτική Λέσβο
18 Μαρτίου 2019
Στη Κύπρο η 2η συνάντηση του έργου ΑΓΡΟ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
18 Μαρτίου 2019

Ε.Χιωτέλλη: “Ο κ. Κύτελης ταυτίζεται με αυτούς που επιζητούν τον διχασμό της τοπικής μας κοινωνίας”

Μοιράσου το άρθρο:

Η υποψήφια Δήμαρχος Μυτιλήνης Εριφύλη Χιωτέλλη, σε δήλωσή της σχολιάζει την παρουσία του υποψήφιου Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη στην «τελετή αγιασμού» αυτού του “υπερμεγέθους κατασκευάσματος”. Αναλυτικά στη δήλωσή της η κα Χιωτέλλη αναφέρει: “Πριν από λίγες ημέρες, το γνωστό στέλεχος της Ν.Δ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Κύτελη κ. Κουτσαντωνης είχε δηλώσει, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, ότι η τοποθέτηση του, υπερμεγέθους σταυρού, στου Απελή,”είναι μια πολιτική πράξη”.

Τότε είχαμε πει πώς η προσπάθεια μιας μικρής ομάδας ακραίων να διχάσει την τοπική μας κοινωνία, εκμεταλλευόμενη πολιτικά, ενόψει των δημοτικών εκλογών, τα θρησκευτικά και τα εθνικά σύμβολα, είναι επικίνδυνη ενώ καλέσαμε τον υποψήφιο δήμαρχο της Ν.Δ, κ. Κύτελη, να πάρει ξεκάθαρα θέση.

Λίγες ημέρες μετά, ο, εκ Χίου, κατασκευαστής του «υπερμεγέθους σταυρού», ήταν αυτός που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα βουλευτή της ΧΑ ως υποψηφίου περιφερειάρχη Β. Αιγαιου. Με αυτό τον τρόπο, η, κατά τον κ Κουτσαντώνη “πολιτική πράξη” της τοποθέτησής του, αποκτά συγκεκριμένο νόημα και προσανατολισμό. Περιμέναμε ματαίως από τον κ. Κύτελη, έστω και τότε να πάρει θέση. Εξακολουθούσε να παραμένει άφωνος και άφαντος.

Την Κυριακή, ο κ. Κύτελης εμφανίστηκε στην «τελετή αγιασμού» αυτού του “υπερμεγέθους κατασκευάσματος”. Είναι προφανές, ότι ο κ. Κύτελης, ο οποίος από τότε που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του δεν έχει πει ούτε μια λέξη για το πρόγραμμα του για τον Δήμο Μυτιλήνης, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει τις δηλώσεις του υποψήφιου του, ούτε να κάνει ότι δεν ξέρει τα έργα και τις ημέρες του, εκ’ Χίου, «κατασκευαστή».

Αντίθετα: Με την παρουσία του στην τελετή, κάνει απολύτως καθαρό με ότι συμφωνεί με το «νόημα» και «προσανατολισμό» της συγκεκριμένης «πολιτικής πράξης» και ταυτίζεται απόλυτα με όσους επιζητούν τον διχασμό της τοπικής μας κοινωνίας.

Είναι ανάγκη, τώρα, οι πάντες και κυρίως οι διεκδικητές της δημαρχίας του νέου Δήμου Μυτιλήνης να ξεκαθαρίσουν την θέση τους.

Εμείς, είμαστε απόλυτα αντίθετοι και αντίθετες με αυτούς που χρησιμοποιούν τα σύμβολα, είτε τους κάνουν πλάτη και δεν διστάζουν να σπείρουν τον διχασμό, προκειμένου να προσεταιριστούν τους ψήφους της ακροδεξιάς. Είμαστε με την δημοκρατική ομαλότητα και δεν θα επιτρέψουμε στην ακροδεξιά να αποκτήσει ρόλο «ρυθμιστή» στην τοπική μας κοινωνία. Δεν αμφιβάλλουμε καθόλου, ότι και η κ. Τσιριγώτη, έχει την ίδια θέση.

Τώρα πρέπει να μιλήσουν και ο κ. Μαμάκος, Παρασκευαίδης και Ζαφειρίου!”

Μοιράσου το άρθρο: