Γ. Μπουρνούς: “Η Κυβέρνηση αρνείται να κάνει αποσυμφόρηση και να ζητήσει μαζική μετεγκατάσταση προσφύγων”
16 Σεπτεμβρίου 2020
Φωτιά σε κτηνοτροφική μονάδα πίσω από το καμμένο ΚΥΤ Μόριας
16 Σεπτεμβρίου 2020

Ε. Παπαϊωάννου: “Ουδεμία δομή στη Λέσβο-Μόνιμο ΚΥΤ στο Πεδίο Βολής θα είναι καταστροφικό”

Μοιράσου το άρθρο:

Ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Ελευθέριος Παπαϊωάννου απάντησε σε δημοσιεύματα και φήμες  περί εμπλοκή της Περιφέρειας στην επιλογή του χώρου του Καρά Τεπέ ως χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη (Ν 8/9 -9-20) και μετά τη πρώτη Φάση της ασφαλούς εκκένωσης του φλεγόμενου Κ.Υ.Τ της Μόριας, έπρεπε να ακολουθήσει η δεύτερη Φάση που αφορούσε στη καθοδήγηση των 13.000 περίπου πληγέντων σε ασφαλές σημείο, προκειμένου την επομένη το πρωί, οι υπεύθυνοι της μεταναστευτικής πολιτικής να τους οδηγήσουν στο δικό τους χώρο. Την ώρα εκείνη (03:30) μετά από επιτόπια αναγνώριση κατέθεσα (παρουσία δύο τοπικών παραγόντων) την άποψη ότι, ο κοντινότερος και ασφαλέστερος χώρος (ΜΟΝΟ, για εκείνο το βράδυ και για εκείνες τις ώρες) ήταν ο περιφραγμένος χώρος, δίπλα στη θάλασσα αυτός του Πεδίου Βολής. Δύο ημέρες αργότερα και με τους πληγέντες διάσπαρτους στα χωράφια και την εθνική οδό Μόριας – Μυτιλήνης άρχισε να οργανώνεται ο χώρος του Καρά Τεπέ.»

Παράλληλα, αναφέρει ότι: «Η Περιφέρεια ουδέποτε υπέδειξε ή υιοθέτησε τον παραπάνω χώρο και ο κος Περιφερειάρχης ευρισκόμενος σε καραντίνα πρώτον, δεν έλαβε γνώση της τότε εισηγήσεως μου και δεύτερον παραμένει σταθερός στην άποψη, ουδεμία δομή στη Λέσβο, την οποία και συμμερίζομαι. Η τυχόν μόνιμη παραμονή ως νέου Κ.Υ.Τ. στο Πεδίο Βολής θα είναι καταστροφική για τη Λέσβο αλλά και την Εθνική Ασφάλεια. Όσον αφορά την εισήγησή μου, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και επιθυμώ να μάθω για εκείνες τις ώρες από τους επικριτές, ποιος είχε μία καλύτερη πρόταση. Εκτιμούμε και ευελπιστούμε ότι, οι νοήμονες και σώφρονες θα πάρουν τις σωστές αποφάσεις.»

Μοιράσου το άρθρο: