Πληρώνονται οι εργαζόμενοι στη δακοκτονία στη Λέσβο
31 Ιουλίου 2020
Δήλωση Χ. Αθανασίου για δημοσιεύματα περί επέκτασης του ΚΥΤ Μόριας
31 Ιουλίου 2020

Εφαρμογή Social Wifi στο Δήμο Δυτικής Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο:

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου ολοκληρώνει τη βάση δημιουργίας πλατφόρμας για δωρεάν παροχή Wifi στους δημότες του. Έχοντας διαμορφώσει ήδη το πρώτο διαδικτυακό «πλέγμα», εγκαθιστώντας τους πέντε πυλώνες ανάπτυξης δικτύου σε καίρια spots στην πόλη της Καλλονής και στην Αγία Παρασκευή, βρίσκεται πλέον σε θέση να απευθυνθεί στους δημότες προκειμένου να γίνουν μέρος του προγράμματος «Social Wifi».

Αναλυτικότερα, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου εφαρμόζει τη δράση «Social Wifi» αρχικά στην Καλλονή με απώτερο στόχο τη δημιουργία κοινότητας συντήρησης και επέκτασης (community building) από τους ίδιους τους δημότες.

Πως θα γίνει αυτό;

Ο Δήμος προμηθεύτηκε τον εξοπλισμό (δωρεάν από την εταιρία Crowdpolicy που κατασκεύασε την καινοτόμα επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου mwlesvos.gr) για πέντε κεντρικά spots που θα αποτελούν το βασικό πλέγμα του δικτύου Wi Fi και τον εγκατέστησε πριν από λίγες ημέρες ως εξής:

  • Στο Δημαρχείο Καλλονής
  • Στο κτήριο της πρώην «Εφορίας»
  • Στο κτήριο των ΚΕΠ
  • Στο κτήριο του Κέντρου Υγείας Καλλονής
  • Στο Δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής

Βάσει αυτής της πρώτης εγκατάστασης τώρα, οι δημότες μπορούν αγοράζοντας τον αντίστοιχο εξοπλισμό να μπαίνουν αυτόματα στο ήδη διαμορφωμένο δίκτυο, να αποκτούν δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ για πάντα, συμβάλλοντας παράλληλα στη διεύρυνση του δικτύου.

Να σημειωθεί ότι το «Social Wifi», δεν έχει όριο επέκτασης και εξαρτάται πλέον η πορεία του από το πώς θα αγκαλιάσουν την καινοτόμα αυτή πρωτοβουλία οι ίδιοι οι δημότες. Επιδιώκοντας δηλαδή να γίνουν μέρος του δικτύου, με αντάλλαγμα και τη διεύρυνση του διαδικτυακού πλέγματος αλλά και την δωρεάν πρόσβασή τους στο ίντερνετ. Από εκεί και έπειτα έχει σημασία να καταγραφεί ότι η απόφαση της δημοτικής αρχής να εφαρμόσει το «Social Wifi» στο Δήμο, έρχεται ως πρόδρομος της πρόθεσής της να εφαρμόσει την πρωτοβουλία WiFi4EU που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προωθεί την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτήρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία σε δήμους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας η οποία θα «τρέξει» μέσα στο 2020, αναμένεται να εγκατασταθούν κόμβοι δωρεάν παροχής ίντερνετ σε όλες τις δημοτικές ενότητες και τα χωριά του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, μιλώντας για την προσπάθεια αυτή, τη συνέδεσε με την απόφαση της δημοτικής αρχής να βάλει το νεοσύστατο δήμο στην ψηφιακή εποχή: «Η αρχή έγινε με την κατασκευή μίας σύγχρονης ηλεκτρονικής πλατφόρμας στον Δήμο μας. Η απόφασή μας αυτή, ήδη μας δικαιώνει αφού οι πολίτες αγκαλιάζουν ολοένα και περισσότερο τις δυνατότητες που παρέχει και ήδη πολλές υπηρεσίες παρέχονται ηλεκτρονικά».

Για την πρώτη εφαρμογή του Social Wifi μίλησε και ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Καινοτομίας Στρατής Ζαφείρης: «Η ανάπτυξη του δικτύου που στήνουμε αυτή τη στιγμή, εξαρτάται πλέον και από τη συμμετοχή των δημοτών που τους καλούμε να επικοινωνούν μαζί μας, για να ενημερωθούν επ΄ ακριβώς για τον τρόπο που μπορούν να γίνουν κοινωνοί του εγχειρήματος. Τα οφέλη από αυτή τη δράση και κυρίως από εκείνη που ακολουθεί και θα δώσει δωρεάν ίντερνετ και σε όλα τα χωριά του Δήμου μας, είναι πολλά ενώ είναι δεδομένο ότι η λειτουργία και η επέκταση των δικτύων θα συμβάλει και στην ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας».  

Μοιράσου το άρθρο: