12η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία Μυτιλήνης-Ζητούνται Ποδηλατόδρομοι
1 Απριλίου 2019
Let’s Do It Ερεσός
1 Απριλίου 2019

Επίσκεψη στο νοσοκομείο Μυτιλήνης από Σ.Γεωργούλα-Πρόταση για δημιουργία ξενώνα συγγενών νοσηλευομένων

Μοιράσου το άρθρο:

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 1 Απριλίου, κλιμάκιο της περιφερειακής κίνησης “Ο άλλος δρόμος” με επικεφαλής τον Στράτο Γεωργούλα στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Σύλλογο των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: “Εκεί συζητήσαμε μία σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, όπως τη σημαντική καθυστέρηση που υπάρχει από πλευράς Περιφέρειας για την ανέγερση νέου κτιρίου για τη μεικτή Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου. Η κλινική αυτή έμεινε εκτός των μελετών της ανακαίνισης του Νοσοκομείου, μαζί με τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, έχοντας ως αποτέλεσμα αυτές οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και το προσωπικό της κλινικής να βρίσκονται σε ένα άκρως ακατάλληλο κτίριο, ανίκανο να καλύψει τις ανάγκες των νοσηλευόμενων, τόσο για το νησί της Λέσβου, όσο και από τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Εμείς από μεριάς μας, καταθέσαμε την πρόταση μας για την ανάγκη κατασκευής ξενώνα στο Νοσοκομείο, για τους συγγενείς των νοσηλευόμενων, είτε αυτοί είναι κάτοικοι των χωριών, είτε είναι μετανάστες, που για να βρίσκονται δίπλα στους δικούς τους κατά τη διάρκεια χρονοβόρων θεραπειών αναγκάζονται να κοιμούνται στους διαδρόμους του Νοσοκομείου.

Πραγματοποιήθηκε, επίσης συνάντηση με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου, η οποία μας ενημέρωσε για την αναμονή που υπάρχει από μεριάς εργολάβου για την παράδοση του κτιρίου του Νοσοκομείο στη Διοίκηση του, από τη στιγμή που έχουν παρουσιαστεί προβλήματα σε επιμέρους κατασκευές μετά την ανακαίνιση, ενώ πρόσθεσε την αναμονή που υπάρχει από την πλευρά της Περιφέρειας στην ενίσχυση του έργου που έχει κάνει το ίδιο το Νοσοκομείο για την ενεργειακή του αναβάθμιση. Τέλος, συζητήθηκε η επιδίωξη του Νοσοκομείου για συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας για πραγματοποίηση από κοινού ασκήσεων αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και φυσικών καταστροφών, που θα βοηθήσουν στην ετοιμότητα του Νοσοκομείου να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα.”

Μοιράσου το άρθρο: