Κριτική Γ. Μπουρνού στην κυβέρνηση για τις κρατικές αεροπορικές αρχές
26 Νοεμβρίου 2020
Δεκατέσσερα κρούσματα σε Λέσβο, τέσσερα σε Λήμνο και δύο σε Σάμο
26 Νοεμβρίου 2020

Έξι ακτές του Δήμου Δυτικής Λέσβου στο Δίκτυο Παρακολούθησης ποιότητας υδάτων

Μοιράσου το άρθρο:

Έξι νέες  ακτές στο δήμο Δυτικής Λέσβου προστέθηκαν στο Δίκτυο Παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης, με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Επίσης έγιναν όλες οι απαιτούμενες  ενέργειες από τον Δήμο προκειμένου – χωρίς χρέωση του Δήμου – να προστεθούν επιπλέον ακτές στο ίδιο Δίκτυο.

Η ένταξη στο δίκτυο παρακολούθησης θεωρείται η πρόδρομη διαδικασία για την απόκτηση του συμβόλου ποιότητας «Γαλάζια Σημαία». Οι ακτές που προστέθηκαν στο Αναθεωρημένο Δίκτυο Παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων είναι: Τσόνια Μανταμάδου, Βαθύ Κριτήρι Καλλονής, Καλό Λιμάνι Καλλονής, και Ταβάρι, Γαβαθάς και Πλάζ Σιγρίου Ερεσού

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι από την εξέλιξη αυτή, εξασφαλίζεται η ολοκληρωτική παρακολούθηση των υδάτων του Κόλπου της Καλλονής, το οποίο είναι πολύ σημαντικό με την ιδιομορφία που έχει ως κλειστός και αβαθής κόλπος. Ενώ στο δίκτυο παρακολούθησης βρίσκονται ήδη οι ακτές των Βατερών, Νυφίδας, Σκάλας Πολιχνίτου, Σκάλας Καλλονής, Μεντούσι, Ερεσός, Αμπέλια, Άναξος, Πέτρας, Μολύβου, Εφταλούς και Κάγιας.

 

Μοιράσου το άρθρο: