«Συμμετοχή στην πράξη» το μήνυμα του Π. Χριστόφα στην πρώτη συνάντηση με πολίτες στη Λέσβο
12 Φεβρουαρίου 2019
Συμπαράταξη Πολιτών: Εκδήλωση στη Χίο με φορείς- επαγγελματίες του τουρισμού
12 Φεβρουαρίου 2019

Γ.Σπιλάνης: «Η Περιφέρεια, εργαλείο ανάπτυξης της οικονομίας και της ζωής στη Λήμνο»

Μοιράσου το άρθρο:

Με την αγωνία των κατοίκων της Λήμνου αλλά και με τις ελπίδες ότι η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ μπορεί να προωθήσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα του νησιού, που δυστυχώς η παράταξη της κ.Καλογήρου δεν κατάφερε στο διάστημα της θητείας της, γέμισαν τις αποσκευές τους ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιάννης Σπιλάνης και η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Νικολάρα.

Μέσα από επαφές και συναντήσεις που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής τους στο νησί με φορείς τουρισμού, αντιπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών, εκπροσώπους των ΜΜΕ, διοικητικούς φορείς, ανθρώπους του πολιτισμού και μικρούς παραγωγούς, έγινε σαφές ότι οι αρμοδιότητες της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης είναι εργαλείο ανάπτυξης της Λήμνου και των άλλων νησιών μας, με έμφαση όχι μόνο στην αγροτική παραγωγή και εκπαίδευση, αλλά και στη πολιτιστική παραγωγή και δημιουργία. Τις θέσεις και τις απόψεις της παράταξης παρουσίασε ο Γιάννης Σπιλάνης με συνεντεύξεις που παραχώρησε στα μέσα επικοινωνίας της Λήμνου.

Την ανάγκη εκπόνησης ενός ρεαλιστικού σχεδίου δράσης και στήριξης του από του Λημνιούς παραγωγούς και πολίτες τόνισε ο Γιάννης Σπιλάνης στην πρώτη συνάντηση που είχε με το Παλλημνιακό Ταμείο.

Τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης, η διατάραξη του οικοσυστήματος και του περιβάλλοντος με σοβαρές επιπτώσεις στην μελισσοκομία, την κτηνοτροφία και την παραγωγή σιτηρών συζητήθηκαν διεξοδικά με τον αγροτικό κόσμο . Ψηλά στην ατζέντα των αλλεπάλληλων συναντήσεων για τα θέματα του τουρισμού ήταν η αναγκαία σύνδεση του με την αγροδιατροφή, που αποτελεί πρόκληση αλλά και μονόδρομο για το Βόρειο Αιγαίο, όπως και η ανάγκη ενδυνάμωσης και προώθησης εναλλακτικών μορφών του, στόχος που η επίτευξή του είναι στοίχημα για την παράταξή μας όπως δήλωσε ο επικεφαλής της. Σε έναν εκ βαθέων διάλογο στο Γενικό Νοσοκομείο της Λήμνου αποτυπώθηκε η ανάγκη εφαρμογής ενός ειδικού σχεδίου οργάνωσης και διοίκησης των υπηρεσιών υγείας που να ανταποκρίνονται στη κάλυψη των πραγματικών αναγκών των νησιωτών ενώ συζητήθηκε η σημασία της υγειονομικής περίθαλψης σε μια πολυνησιωτική περιφέρεια με μικρά, μεσαία και μεγάλα νησιά.

Ο Γιάννης Σπιλάνης συνεχίζει την περιοδεία του στη Χίο.

Μοιράσου το άρθρο: