ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: “Δεν είναι σε θέση ούτε τις κανονικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις των κτηνοτρόφων να εξασφαλίσουν”
7 Νοεμβρίου 2019
Γ. Παληός “να έρθουν κι άλλοι δανειολήπτες που κινδυνεύει το σπίτι τους δίπλα μας”- Κινητοποίηση του εργατικού κέντρου Λέσβου
7 Νοεμβρίου 2019

Κινητοποίηση των εργαζομένων στην δασοπυροπροστασία

Μοιράσου το άρθρο:

Πραγματοποιήθηκε με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας η στάση εργασίας του Συλλόγου Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου που ομόφωνα είχε προκηρυχτεί για χθες Τετάρτη 6-11-2019.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε συνέλευση στο χώρο του εργατικού κέντρου όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και εκλέχθηκε προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή αποτελούμενη από πέντε εργαζόμενους στο πρόγραμμα προκειμένου να συντονίσει τις δράσεις των εργαζομένων για το επόμενο διάστημα.

«Ο σύλλογος και η ομοσπονδία μας ήταν και είναι αρωγός σε κάθε ενέργεια και δράση των συμβασιούχων συναδέλφων μας. Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018, μέσω των περιβόητων «Κοινωφελών Προγραμμάτων» ΟΑΕΔ και οι εργαζόμενοι αυτοί οδηγούνται σταδιακά σε απόλυση την επόμενη εβδομάδα και μέχρι το τέλος του Νοέμβρη» τονίζει η διοίκηση του συλλόγου.

Στο πρόγραμμα εργάζονται άνεργοι:

στη Δ/νση Δασών Λέσβου 47 εργαζόμενοι (δασολόγοι-δασοπόνοι-διοικητικοί και εργάτες)

στη Δ/νση Δασών Χίου 50 εργαζόμενοι

στη Δ/νση Δασών Σάμου 58 εργαζόμενοι

Απο το καλοκαίρι του 2018 όπου και παρακολούθησαν σεμινάρια επιμόρφωσης απόκτησης δεξιοτήτων στην στο αντικείμενο των Δ/νσεων Δασών, εργάζονται για τον καθαρισμό δημόσιων και δημοτικών δασών καθώς και στο σύνολο των εργασιών που αφορούν στα μέτρα δασοπροστασίας και αποκατάστασης καμένων και αναδασωτέων εκτάσεων.

Τέλος ακολούθησε πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και συνάντηση -συζήτηση με υπηρεσιακούς παράγοντες  όπου και τους επιδόθηκε το ψήφισμα προκειμένου να διαβιβαστεί στην κυβέρνηση.

Μοιράσου το άρθρο: