Έφτασαν στη Σάμο τα πρώτα εμβόλια για τον κορονοϊό
11 Ιανουαρίου 2021
Τροχαίο δυστύχημα στη Χίο με θύμα 68χρονο
12 Ιανουαρίου 2021

Λαϊκή συσπείρωση: Κατηγορεί την δημοτική αρχή ότι δεν διεκδίκησε το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Μοιράσου το άρθρο:

Με μια σκληρή ανακοίνωση η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου επιρρίπτει ευθύνες στη Δημοτική Αρχή ότι “δε διασφάλισε και δε διεκδίκησε το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Συγκεκριμένα η Δημοτική Παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρεται στο φονικό σεισμό της 30ης Οκτώβρη, στα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε με σχολεία κατεστραμμένα που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με τους απαιτούμενους προκατασκευασμένους οικίσκους να «αγνοούνται», χαμένοι στην αλληλογραφία δήμου και αρμόδιων υπουργείων.

“Οι επισκευές σχολικών κτιρίων με μικρότερα προβλήματα που έγιναν, δεν καλύπτουν όλα τα σχολεία με πολλά απ’ αυτά να παραμένουν στην τηλεκπαίδευση. Οι αναγκαίες προσωρινές μεταστεγάσεις γίνονται με τα απαράδεκτα κυβερνητικά κριτήρια των 25 μαθητών ανά τμήμα.

Οι επανειλημμένες και επίμονες προτάσεις μας , για άμεση εξεύρεση ή ενοικίαση αιθουσών από το δήμο , για άμεση προμήθεια των οικίσκων και διευθέτηση των χώρων εγκατάστασής τους (δημοτικά οικόπεδα και ανενεργά στρατόπεδα), για άρση της επικινδυνότητας ετοιμόρροπων κτιρίων στους δρόμους πρόσβασης στα σχολεία που μπορούν να λειτουργήσουν, μαζί με τις προτάσεις για την υγιεινή και ασφάλεια που προαναφέραμε, αγνοούνται από τη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι αντί να εγκαλέσει την κυβέρνηση για την απαράδεκτη ολιγωρία της, απευθύνει φιλοφρονήσεις και φροντίζει να μην τη στενοχωρεί. «Αντί να πάρει αποφασιστικά και άμεσα μέτρα, απευθύνει εκκλήσεις για «ομοψυχία και ενότητα», εφησυχάζει τη κοινωνία ότι «όλα θα πάνε καλά» και τελικά αποδέχεται την λειτουργία των σχολείων με χειρότερους υγειονομικούς όρους απ’ ότι πριν το σεισμό».

Τέλος η ανακοίνωση καταλήγει με τα αιτήματα της παράταξης για ανοιχτά σχολεία, ασφαλή με όρους υγιεινής για όλους.

Να παρθούν όλα τα μέτρα που είναι αναγκαία.

Οι γονείς , οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, μαζί με το εργατικό κίνημα και τους άλλους λαϊκούς φορείς, να πρωτοστατήσουν για να δοθούν άμεσες και ικανοποιητικές λύσεις”.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: