Σταμάτησαν τις εργασίες στο ΚΥΤ της Ζερβού κλείνοντας τον δρόμο
25 Φεβρουαρίου 2020
Γενική απεργία με συγκεντρώσεις αύριο στη Λέσβο-Καταδίκη των επεισοδίων
25 Φεβρουαρίου 2020

Με μηχανήματα του Δήμου έκλεισαν τον δρόμο τού ΚΥΤ της Ζερβού

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????ä?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Μοιράσου το άρθρο:

Αποκλεισμένη  παραμένει η είσοδος που οδηγεί στις εγκαταστάσεις του νέου ΚΥΤ στη θέση «ΖΕΡΒΟΥ» από τις πρώτες πρωινές ώρες μετά το κάλεσμα από την Δημοτική Αρχή της Ανατολικής Σάμου.

 Στο σημείο βρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι των Μυτιληνιών και των  γύρω περιοχών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις επιτάξεις που πρόκειται να γίνουν  στην ευρύτερη περιοχή, έκτασης 216 στρεμμάτων, ώστε να κατασκευαστεί η νέα υπερδομή που έχει προγραμματίσει η Κυβέρνηση.

Παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βαλκαμλής, Μητσός, Διονυσίου και Καρράς. Επίσης παρόντες ήταν όλοι οι Δημοτικοί συνδυασμοί με τους κ.κ. Κατρακάζο, Χατζηχριστοδούλου, Τζίχα και Ζάχαρη.

 

Η παρουσία των Αστυνομικών δυνάμεων ήταν διακριτική, ενώ δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη αναταραχή.

Όπως μας ανέφεραν οι υπεύθυνοι του  Δήμου Ανατολικής Σάμου, θα σταματήσουν προσωρινά οι εργασίες στο ΚΥΤ μέχρι νεωτέρας, ενώ στην είσοδο του ΚΥΤ,  έχουν στηθεί δύο σπιτάκια, όπου καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου θα υπάρχουν άτομα που θα εμποδίζουν την είσοδο των εργαζομένων στο ΚΥΤ. Επίσης ένα μεγάλο όχημα (βοθροφόρο) του Δήμου, έχει αποκλείσει την είσοδο για τυχόν διέλευση οχημάτων.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας σύμφωνα με δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Πανουράκη, οι Υπηρεσίας της ΠΕ Σάμου παρέμειναν σήμερα κλειστές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ανατολικής Σάμου:

Οι κάτοικοι της Σάμου  απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα η βίαιη κρατική καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων των νησιωτών.
Ομόφωνα  οι Σαμιώτες :

  1. Δεν αποδέχονται και απορρίπτουν το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο νησί μας υπερδομής φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων.
    2.Απαιτούν την κατάργηση της Π.Ν.Π. που αφορά τις επιτάξεις στη περιοχή Ζερβού του Δήμου Αν. Σάμου.

Στις 6 το απόγευμα θα συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Αν. Σάμου για να αποφασίσουν ποια θα είναι η περεταίρω στάση τους και η μορφή των κινητοποιήσεων τους.

Σύμφωνα πάντως με τις δηλώσεις αιρετών και κατοίκων , είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν με κάθε τρόπο την δημιουργία δομής πολλών χιλιάδων μεταναστών στην Σάμο. Να σημειώσουμε ότι και ο Δήμος Δυτικής Σάμου  θα ακολουθήσει όποια απόφαση λάβει το υπόλοιπο νησί ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Βασίλης Πανουράκης σε χθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε στο γραφείο του δήλωσε ότι θα συμπαρασταθεί σε οποιαδήποτε απόφαση λάβουν οι δύο δήμαρχοι του νησιού.

 

Μοιράσου το άρθρο: