Δήμος Ανατολικής Σάμου: “Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία. ΦΤΑΝΕΙ!”
10 Φεβρουαρίου 2020
3μελείς επιτροπές κατοίκων στην Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης
11 Φεβρουαρίου 2020

Με παραίτηση απειλεί ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο:

Την παραίτηση του θα υποβάλει ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος αν επιμένει η Κυβέρνηση στην δημιουργία νέας κλειστής δομή στην θέση Καράβα του Μανταμάδου. Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγο στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δυτικής Λέσβου, μετά και τις σημερινές ανακοινώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ότι η Κυβέρνηση προχωρά στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την επίταξη «για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απαραίτητων ακινήτων και εκτάσεων για τη διαχείριση της κρίσης» της συγκεκριμένης θέσης.

Παράλληλα, πρότεινε στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και στον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη να μην συμμετέχουν στην σύσκεψη της Πέμπτης στο Υπουργείο Εσωτερικών και να μην εκπροσωπηθεί από κανέναν ο Δήμος Δυτικής Λέσβου. Αντίθετα ανέφερε ότι θα συμμετέχει στην κινητοποίηση μαζί με τους νησιώτες έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

“Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να προσπαθεί να επιβληθεί δια της πυγμής. Η απόφαση για επίταξη οδηγεί σε άλλες εποχές” τόνισε ο κ. Βέρρος.

Με τις προτάσεις του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου συμφώνησαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Στρατής Ζαφείρης και Γιάννης Συκάς, ενώ διαφώνησε με την απόφαση του κ. Βέρρου να μην μεταβεί στην σύσκεψη στην Αθήνα, ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής παράταξης Νίκος Χήρας.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετέχουν οι επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων, Παναγιώτης Χριστόφας και Στράτος Γεωργούλας.

Τέλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί Λαϊκή Συνέλευση στο Μανταμάδο την Τετάρτη καθώς και περιφρούρηση της περιοχής.

Μοιράσου το άρθρο: