Νίκος Ζάχαρης : ” Οι γονείς να στείλουν άμεσα τα παιδιά τους στο σχολείο”
19 Μαρτίου 2019
Ζητά την αναστολή λειτουργίας των ΔΥΕΠ
19 Μαρτίου 2019

Παραμένει σταθερά στο πλευρό των 48 συμβασιούχων του Δήμου η Λαϊκή Συσπείρωση

Μοιράσου το άρθρο:

Mε αφορμή τη συζήτηση στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  της 20 Μαρτίου στην οποία η Δημοτική Αρχή θα ζητήσει την απόσυρση της έφεσης κατά της δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τους 48 συμβασιούχους  εργαζόμενους , η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Σάμου, εκφράζει τη στήριξή της και σχολιάζοντας τα περί οικονομικής αδυναμίας του δήμου, θυμίζει πως προ 3 περίπου μηνών η δημοτική αρχή αύξησε τα ανταποδοτικά τέλη με το αιτιολογικό της πληρωμής των πρώην συμβασιούχων.


Η Λαϊκή Συσπείρωση  συγκεκριμένα αναφέρει:

 

“Από την πρώτη στιγμή και από θέση αρχής και όχι ανάλογα με το «που φυσάει ο άνεμος» και οι προεκλογικές σκοπιμότητες, οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, τάχθηκαν και παραμένουν σταθερά στο πλευρό των 48 συμβασιούχων του δήμου, που κέρδισαν και δικαστικά το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή εργασία, καθώς και των υπολοίπων 5 που εκκρεμεί η τελεσίδικη απόφαση.

Τους υποστηρίξαμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, πήραμε μέρος στις κινητοποιήσεις τους, παρασταθήκαμε και με μαρτυρία μας στα δικαστήρια.

Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 20-3-2019, μια απόφαση είναι αποδεκτή από εμάς: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΕΦΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. 

Όσο αφορά τη συζήτηση και τις αιτιάσεις περί οικονομικής αδυναμίας του δήμου. υπενθυμίζουμε ότι μόλις πριν 3 μήνες η δημοτική αρχή έφερε και ψήφισε στο δημοτικό συμβούλιο απόφαση αύξησης των ανταποδοτικών τελών, με αυτό το επιχείρημα: Την πληρωμή των πρώην συμβασιούχων.

Ας διεκδικήσει –επιπλέον – τη  μισθοδοσία τους από το κράτος, όπως συμβαίνει με τους μόνιμους δημοτικούς υπαλλήλους. Ας διεκδικήσει την χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των αναγκών του δήμου. Ας διεκδικήσει τους παράνομα παρακρατημένους πόρους των δήμων από το κράτος, στο όνομα αρχικά της ανάπτυξης και αργότερα στο όνομα της μείωσης του δημόσιου χρέους της χώρας.

Τέλος, ας κάνει δεκτή έστω και τώρα την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για ειδικό υψηλό συντελεστή ανταποδοτικών τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις του νησιού”.

Μοιράσου το άρθρο: