Η Σάμος αλλάΖΕΙ : “Να προσφύγουμε ενάντια στον γεωγραφικό εγκλωβισμό προσφύγων στα νησιά” 
19 Φεβρουαρίου 2020
Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις ο σύλλογος δικαστικών υπαλλήλων της Σάμου με δίωρες στάσεις εργασίας
19 Φεβρουαρίου 2020

Παρουσίασαν την “Σάμο,το νησί του Πυθαγόρα” στην Κωνσταντινούπολη

Μοιράσου το άρθρο:

Πολυπληθείς  αποστολή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σάμου  Γιώργο Στάντζο , επιχειρηματίες, παραγωγοί τοπικών προϊόντων, αιρετοί και στελέχη του Δήμου, δημοσιογράφοι, καθώς και άνθρωποι  που εργάστηκαν εθελοντικά, στοχεύοντας στην καλύτερη διοργάνωση μιας δράσης προβολής ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη για την παρουσίαση  της Σάμου ως τουριστικού προορισμού στο Γενικό Προξενείο της Πόλης.

Με συνέντευξη του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, σε εκπροσώπους Τουρκικών ΜΜΕ, ξεκίνησε  η παρουσίαση της Σάμου .
Αμέριστη υπήρξε η συνδρομή του Γενικού Προξενείου της Κωνσταντινουπόλεως, ώστε η προβολή της Σάμου να περιέχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού: Διαδραστική παρουσίαση των φυσικών καλλονών, των αρχαιολογικών χώρων και των πολλαπλών τουριστικών επιλογών, της ιστορικής διαδρομής του νησιού του Πυθαγόρα, του οίνου και της αμπέλου, της γαστρονομικής του παράδοσης και ταυτότητας αλλά και των εξαίρετων τοπικών προϊόντων.

Η κορύφωση της  παρουσίασης ήταν στην βραδινή εκδήλωση στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, ένα υπέροχο κτίριο στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, όπου είχαν προσκληθεί διεθνείς επιχειρηματίες του τουρισμού, διακεκριμένοι εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και του πολιτικού βίου της γείτονας  χώρας.

Η εκδήλωση με τίτλο «Σάμος, το νησί του Πυθαγόρα» περιελάμβανε μεταξύ άλλων, γευσιγνωστική δοκιμή των πολυβραβευμένων κρασιών του ΕΟΣ Σάμου, καθώς και των αποσταγμάτων σαμιακού ούζου μαζί με παραδοσιακές τοπικές συνταγές που επιμελήθηκε ο ex. Chef Βαγγέλης Μπιλιμπάς, οι οποίες παρασκευάστηκαν μόνο με τοπικά προϊόντα της Σάμου.

 

Μοιράσου το άρθρο: