Αντιδράσεις για τις χρηματοδοτήσεις στα ΜΜΕ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
24 Ιουλίου 2020
Χωρίς τηλεοπτικό σήμα περιοχές στη Δυτικό Λέσβο – Ερώτηση Γ. Μπουρνού
25 Ιουλίου 2020

Προσπάθειες για διάσωση του “Σάρλιτζα” από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο:

Το ΣΑΡΛΙΤΖΑ ΠΑΛΑΣ  και η διάσωση του,  ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη στο γραφείο του περιφερειάρχη, Κωνσταντίνου Μουτζούρη, με προσκεκλημένο τον Καθηγητή της Αρχιτεκτονικής Σχολής Ε.Μ.Π. Κωνσταντίνου Μωραΐτη.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης, Αναστασία Αντωνέλλη,  ο εκτελεστικός  γραμματέας της Περιφέρειας, Απόστολος Αλατζάς, ο ειδικός τεχνικός σύμβουλο της Περιφέρειας για θέματα Τουρισμού, Γιώργος Τζιάλλας,  ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης Εργασιών Ιαματικών Λουτρών και Σάρλιτζα, Βασίλης Τσαγκάρης, ο  ειδικός σύμβουλος, Ιγνάτης Χατζηχρήστος, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Γιαννέλλης και υπηρεσιακοί παράγοντες.  Της   σύσκεψης προηγήθηκε επίσκεψη στο Σάρλιτζα, παρουσία δημοτικών συμβούλων και εκπροσωπών της περιοχής.

Στόχος της Περιφέρειας είναι η διοργάνωση ενός Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για το μνημείο, ώστε πέραν της διάσωσης του  να συμβάλει και στην ανάπτυξη του Θερμαλισμού στο νησί. Ο Περιφερειάρχης έκανε την παρακάτω δήλωση: «Με χαρά φιλοξενήσαμε σήμερα τον καθηγητή κ. Μωραΐτη προκειμένου να προχωρήσουμε σε έναν Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για το ιστορικό Σάρλιτζα. Επισκεφτήκαμε το χώρο προκειμένου ο κ. Μωραΐτης να έχει μια εικόνα και στην συνέχεια συζητήσαμε σε ευρεία σύσκεψη λεπτομέρειες και πιθανές λύσεις για να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση του Σάρλιτζα. Η Περιφερειακή Αρχή έχει και την βούληση και την ικανότητα να το κάνει πράξη και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους».

Μοιράσου το άρθρο: